İş Bankası'ndan anahtar teslimi cep ihalesi

Güncelleme Tarihi:

İş Bankasından anahtar teslimi cep ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

İŞ Bankası-Telecom Italia, ‘‘anahtar teslimi’’ kurulmasını istediği cep telefonu şebekesi için üretici firmalardan, maliyet, kapsama alanı, verici kapasitesi ve süre koşullarını içeren paket tekliflerini en geç 15 Mayıs'a kadar bildirmelerini istedi.

İlk GSM 1800 cep telefonu lisansının, 25 yıllığına işletme hakkını 2 milyar 525 milyon dolara alan İş Bankası-Telecom Italia, altyapı için harekete geçti. İş Bankası-Telekom Italia ortaklığı, kurulacak şebekenin alt yapısına talip firmalardan en geç 15 Mayıs'a kadar tekliflerini sunmalarını istedi.

‘‘Anahtar teslimi’’ ihaleye çıkacak olan İş Bankası-Telecom Italia, firmalardan, paket öneri getirmelerini istedi. Bu çerçevede ortaklık, altyapı üreten firmaların tekliflerinde, kurulacak şebeke için öngörülen fiyat, kapsama alanı, verici sayısı ve ne kadar sürede faaliyete geçireceklerini ayrıntılı olarak belirtmelerini istedi.

İş Bankası-Telecom Italia'nın kuracağı operatör için Netaş, Teletaş, Siemens, Ericsson gibi tanınmış firmaların teklif vermesi bekleniyor. Yaklaşık 2-2.5 milyar dolarlık ‘‘devasa’’ bir yatırımı öngören şebekenin alt yapısı için teklif verecek firmaların, yaklaşık 2 yıldır konu üzerinde çalıştıkları belirtiliyor.

İş Bankası-Telecom Italia'nın ‘‘start’’ vermesi durumunda, firmaların, Temmuz ayı içinde başlayacakları altyapı çalışmasını en geç 3 ay içinde tamamlayabilecekleri kaydediliyor. Bankanın öncelikle büyük kentlerdeki abonelere, ‘‘alo’’ dedirtmeyi hedeflediği kaydediliyor.

Öte yandan Türk Telekom'un da işleteceği GSM 1800 cep telefonu şebekesinin altyapı yatırımını yapmak için ulusal ve uluslararası pek çok firmanın Kurum'un 'kapısını aşındırdığı' belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!