İş Bankası'nda alt sınır 24 bin lira

Güncelleme Tarihi:

İş Bankasında alt sınır 24 bin lira
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İş Bankası'nın kamu hisselerinin halka arz edilerek özelleştirilmesinde satış fiyat aralığı 24 bin lira ile 29 bin 500 lira olarak belirlendi. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan açıklamaya göre, İMKB'de işlem gören İş Bankası C hisse senetlerinin ağırlıklı ortalama fiyat değerleri kullanılarak hesaplanan baz fiyat, 19 bin 207 lira düzeyinde oldu.

ÖİB, SPK'dan aldığı yetki doğrultusunda hissenin satış fiyatı aralığını 24 bin lira ile 29 bin 500 lira arasında belirledi. Buna göre, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde yurtiçi ve yurtdışı yatırımcılardan gelecek kesin talepler değerlendirilerek bir hissenin kesin satış fiyatı, belirlenen fiyat aralığı içinde oluşturulacak ve 8 Mayıs 1998 tarihinde kamuoyuna duyurulacak. Kesin kayıt yaptıracak yatırımcıların talep ettikleri hisse adedini fiyat aralığının tavanı olan 29 bin 500 lira üzerinden çarparak hesaplayacakları tutarı, aracı kurumların bildirecekleri ÖİB adına bankalarda açılacak hesaplara yatırmaları gerekiyor.

Türkiye'de ilk defa uygulanmakta olan yeni bir yöntemle gerçekleştirilen Türkiye İş Bankası'ndaki kamu hisselerinin halka arzında, ikinci aşamayı oluşturan kesin kayıt döneminde, ön kayıt yaptıran başvuru sahipleri, kesin kayıta katıldıkları ve aynı miktarda talepte bulundukları takdirde, belirlenecek fiyat üzerinden yüzde 10 indirim (peşin ödemede) veya peşin fiyatına 4 taksit ve tahsiste öncelik avantajlarından (200 lotun altında) faydalanabilecekler.

Ön kayıt yaptırarak peşin veya taksitle ödemeyi seçecek olan başvuru sahiplerinden, peşin ödemeyi seçenler bu tutarın tamamını, peşin fiyatına 4 taksiti seçenler ise almak istedikleri hisselerin toplam tutarının dörtte birini yatırmaları gerekiyor.

Kesin kayıt sırasında yatırımcılar ön kayıtta talep ettikleri miktarın altında veya üstünde bir miktar belirliyebilecek. Ancak, ön kayıtta yaptıkları başvurudan az talepte bulunulması halinde, ön kayıt avantajlarından yararlanamayacak. Üstünde bir talepte bulunulması halinde ise (tasarruf sahibi grubu değişmediği müddetçe) ön kayıttaki başvuru miktarına aynı avantajlar sağlanacak, üstündeki tutara ise sadece yüzde 5 oranında bir indirim uygulanacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!