İş Bankası gelişmekte olan piyasaların 14'üncü bankası

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası gelişmekte olan piyasaların 14üncü bankası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 13:40

Euromoney dergisinin "Gelişmekte Olan Piyasalardaki En Büyük 200 Banka" sıralamasında 14’üncü olan İş Bankası, Türkiye’de ise birinci oldu.

İş Bankası, uluslararası finans dergisi Euromoney’nin eylül ayı sayısında yayınladığı ve 2004 yıl sonu özkaynak büyüklüklerine göre yapılan "Gelişmekte Olan Piyasalardaki En Büyük 200 Banka" listesinde Türk bankaları arasında 1’inci tüm dünya sıralamasında ise 14’üncü oldu.

İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, gelişmekte olan ülkelerde faaliyet gösteren en büyük 200 bankanın yer aldığı sıralamada İş Bankası, bazı Uzakdoğu ülkeleri ve Brezilya bankaları dışarıda tutulduğunda ise gelişmekte olan ülke bankaları içinde ilk sırada yer aldı.

İş Bankası 2004 sonu itibariyle 5 milyar 704 milyon dolar olan özkaynak büyüklüğüyle de "The Banker" dergisinin "Ana Sermaye Büyüklüklerine" göre yaptığı "Dünyanın En Büyük 1000 Bankası" sıralamasında da 110’uncu sıraya yükselmiş, Türkiye’deki bankalar arasında da yine ilk sırada yer almıştı.

Açıklamada, İş Bankası’nın, uluslararası yayın kuruluşlarının derecelendirmelerine yansıyan başarılarıyla artık yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da önemli bir bölgesel güç olma yolunda ilerlediğini bir kez daha kanıtladığı belirtildi.
(ANKARA/ANKA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!