İrlanda'nın önünde zorlu bir süreç var

Güncelleme Tarihi:

İrlandanın önünde zorlu bir süreç var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2011 09:47

Avrupa Birliği (AB)- Uluslararası Para Fonu (IMF) - Avrupa Merkez Bankası (AMB) Troykası, İrlanda'ya yapılan yardım programının yolunda gittiğini, bununla birlikte ülkeyi zorlu bir sürecin beklediğini bildirdi.

İrlanda'ya yapılan yardıma ilişkin hedeflerin yerine getirilip getirilmediğini yerinde incelemek üzere bir süredir Dublin'de bulunan Troyka yetkilileri, yardım programının güçlü bir şekilde uygulanmaya devam ettiğini belirterek, bu yıl bütçe açığının gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 10,5'i düzeyine indirilmesi hedefinin karşılanmasının beklendiğini bildirdi.

Kapsamlı mali reformların ilk aşamasının uygulamaya konulduğuna işaret edilen raporda, İrlanda'nın bu yılın ilk yarısında tahmin edilenden daha hızlı büyüme kaydettiğine de vurgu yapıldı.

Raporda, İrlanda hükümetinin 2012 bütçesi için belirleyeceği mali tedbirlerin gelecek haftalarda Troyka tarafından değerlendirileceği de belirtildi.
Troyka yetkilileri düzenledikleri basın toplantısında, tüm bu olumlu gelişmelerle birlikte İrlanda'yı zorlu bir sürecin beklediğini ve olası tehlikelerin gözden kaçırılmaması gerektiğini de vurguladı.

IMF yetkilisi Ajai Chopra, ihracatın ekonominin toparlanmasında önemli bir rol üstlendiğini, ancak bunun bazı riskleri de beraberinde getirdiğini hatırlattı. Chopra, küresel ticari ortakların ekonomik durumunun kötüye gitmesinin İrlanda'yı da etkileyebileceği uyarısında bulundu.

Troyka yetkilileri, dış yardıma ilişkin gözden geçirme çalışmaları için 11 Ekim'den bu yana İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunuyordu.

İrlanda hükümetinin, 85 milyar avroluk AB-IMF yardım programında belirlenen hedefleri tutturabilmesi için, gelecek yıl bütçe açığını gayrı safi yurt içi hasılanın yüzde 8,6'sı düzeyine indirmesi gerekiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!