İrlanda'lı Quinn Group Prestige Mall'ı satın aldı

Güncelleme Tarihi:

İrlandalı Quinn Group Prestige Mallı satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2007 17:02

İrlandalı Quinn Emlak, Prestige Group'a ait Bahçeşehir Prestige Mall'ı 55 milyon dolara satın aldı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk lüks ve butik konseptte tasarlanan alışveriş merkezlerinden Prestige Mall, İrlanda ve Avrupa'nın başarılı şirketlerinden Quinn Emlak Yatırım tarafından satın alındı.

Prestige Group'tan yapılan yazılı açıklamada, Prestige Group tarafından inşa edilen ve bu yıl Şubat ayında açılan Prestige Mall'ın, Bahçeşehir'in ilk büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıdığı belirtildi.

Yapımına 2005 yılında başlanan ve bir buçuk yılda tamamlanan Prestige Mall Alışveriş Merkezi'nin özellikleri hakkında bilgi verilen açıklamada, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen markalarının farklı dekorasyon konseptleri ile Prestige Mall'da yer aldığı hatırlatıldı.

Prestige Mall'ı satın alan Quinn Grup, Sir Sean Quinn tarafından 1973 yılında İrlanda-Derrylin'in Co Fermanagh kentinde kuruldu. Halen Sir Sean Quinn tarafından yönetilen Quinn Grup'un, küçük bir taş ocağı olarak iş dünyasına atıldığı, bugün ise 6 bin 500 çalışana istihdam sağlayan çokuluslu bir şirket haline geldiği kaydedildi.
Çimento-beton, genel sigorta, cam sanayi, paketleme sanayi, plastik sanayi, radyatör, rüzgar enerjisi üretimi, gayrimenkul ve otel işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren Quinn Grup, 2004 senesinden itibaren Avrupa'da birçok yatırım yaptı. Grubun Türkiye'de de yeni yatırımlar yapmaya devam edeceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!