İrlanda: Gençler diğer ülkeleri görmek için gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İrlanda: Gençler diğer ülkeleri görmek için gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2012 13:16

İrlanda Maliye Bakanı Michael Noonan, ülkedeki binlerce gencin işsizlik sorunu yüzünden başka ülkelere göç etmek durumunda kaldığına ilişkin haberlere karşı çıkarak, gençlerin göç etmesinin çoğu zaman bir “yaşam biçimi tercihi” olduğunu söyledi.

Bakan Noonan, Irish Independent'ta yer alan açıklamasında, gençlerin İrlanda'dan başka ülkelere göç etme nedeninin yalnızca ekonomik sorunlar ve işsizlik olmadığını savunarak, “Gidenlerin çoğu için işsizlik bir sebep değil; dünyanın başka yerlerini görmek için gidiyorlar” dedi.

Noonan, beş çocuğundan üçünün ülke dışında yaşadığını da belirterek, “Bu bir yaşam biçimi tercihiydi ve hayatta ne yapmak istedikleriyle ilgiliydi. Böyle pek çok aile var” görüşünü ifade etti.

Independent'ın haberine göre, işsizlik oranının yüzde 14'ün üzerinde seyrettiği, yaklaşık 4,5 milyon nüfuslu İrlanda'da bu yıl 40 bin civarında kişinin yeni bir hayat düşüyle başka ülkelere göç edeceği tahmin ediliyor.

Borç krizindeki İrlanda'da geçen ay yapılan bir araştırma 2010-2011 vergi yılında iş bulmak umuduyla Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, İngiltere, ABD ve Almanya'ya göç eden İrlandalıların sayısının bir önceki döneme oranla yüzde 50 artığını ortaya koymuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!