‘İran'a yaptırımlar Türk iş dünyasını zora sokacak’

Güncelleme Tarihi:

‘İrana yaptırımlar Türk iş dünyasını zora sokacak’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 16:10

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İran'ın Türkiye'nin en önemli bölgesel ticaret ortaklarından biri olmasının yanı sıra, Türkiye'nin Orta Asya ticareti ve Körfez ülkelerine ulaşımında ana transit ülke konumunda olduğunu belirterek; İran'a uygulanacak yaptırımların Türkiye ekonomisine vereceği zararı endişeyle karşıladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

ABD Tahran'a yönelik ekonomik yaptırımları tekrar başlatma kararı almış; iki aşamada başlatılacak olan yaptırımların bu sabah itibarıyla devreye gireceği açıklanmıştı.

Türkiye'nin Orta Asya ticaretinde ve Körfez ülkelerine ulaşımında İran'ın ana transit ülke konumunda olduğuna dikkat çeken Zeytinoğlu; yeniden uygulanmaya başlanacak yaptırımların Türkiye açısından kritik önemde olduğunu ve söz konusu yaptırımların Türk iş dünyasını zora sokacağını söyledi.

İran'ın Türkiye'nin en önemli bölgesel ticaret ortaklarından ve önemli enerji tedarikçilerinden olduğunu da vurgulayan Zeytinoğlu, "İran'a uygulanacak yaptırımların Türkiye ekonomisine vereceği zararı endişeyle karşılıyoruz. Geçmişte, Irak ve İran'a uygulanan benzer yaptırımlardan en büyük zararı Türkiye görmüştür. Benzer bir durum yaşamak istemiyoruz. Uygulamaya koyulabilecek yaptırımlardan ülkemizin zarar görmemesi amacıyla gerekli çalışmaların ilgili kurumlarımızca yürütülmesi gerekiyor" dedi.

...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!