Irak, bir günde 400 milyon dolarlık yatırımı onayladı

Güncelleme Tarihi:

Irak, bir günde 400 milyon dolarlık yatırımı onayladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2012 00:00

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, dün Erbil’deki konutunda Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile görüştükten sonra Irak’ın önceki gün 400 milyon dolarlık Türk yatırımına onay verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı’nın çok yakın çalıştığını ifade eden Çağlayan, “Irak’la ilgili son gelişmeyi paylaşmak istiyorum sizinle. Daha dün Irak Elektrik Bakanlığı Enka’nın 235 milyon dolarlık elektrik santrali ihalesini onayladı. Sağlık Bakanlığı da Dorçe firmasının 125 milyon dolarlık hastane yapım ihalesini onayladı. Yani 1 günde yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım onaylanmış oldu” dedi.

Yeni kapılar etkileyecek

Irak’ın Türkiye’nin ihracatında 2’nci sırada bulunduğunu dile getiren Çağlayan, şunları söyledi: “Erbil’de ve Süleymaniye’de en çok Türk ürünleri tercih ediliyor. Kürt Bölgesi’ndeki kardeşlerimiz Türk mallarına ve Türkiye’ye hayranlıklarını burada tercih ederek ortaya koyuyor. Söz konusu ihracatın yüzde 70’i Irak Kürt Bölgesiyle yapılıyor. Bu bölgedeki alt ve üst yapı yatırımları Türk müteahhitlerce yapılıyor. Gülyazı, Üzümlü ve Derecik sınır kapılarının açılması ticarete olumlu katkı yapacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!