iPod üç kat inceldi üstelik ‘cep’e girdi

Güncelleme Tarihi:

iPod üç kat inceldi üstelik ‘cep’e girdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2005 01:39

Apple, dijital müzik cihazı iPod’u hem inceltti, hem de cep telefonu özelliğine kavuşturdu. Apple CEO’su Steve Jobs’un tanıttığı yeni iPod’lardan biri kalem inceliğinde.

APPLE, bugüne kadar 21 milyon adet satarak günümüz gençliğinin vazgeçilmez akseuarları arasına soktuğu iPod’ları geliştirmeye devam ediyor. Apple şirketine mp3 çalar pazarının liderliğini getiren iPod’un iki farklı modeli daha gün yüzüne çıktı. Apple CEO’su Steve Jobs’un tanıttığı yeni iPod’lardan biri kalem inceliğinde, diğeri ise cep telefonu özelliğine sahip.

1000 ŞARKI KAPASİTELİ:

0.6 santimetre kalınlığındaki ‘iPod Nano’ San Francisco’da yapılan uluslararası tanıtımını izleyenler tarafından büyük beğeni kazanırken, 1000 şarkı kapasiteli bu ürünün Apple’nin büyük rekabetin yaşandığı pazarda payını korumasına destek olması bekleniyor.

İKİNCİ BÜYÜK İCAT:

Steve Jobs, dijital müzik çalar pazarında yüzde 75’lik paya sahip olduklarını belirterek, ‘Apple’nın toplam gelirinin üçte biri iPod’dan geliyor. iPod’un en fazla satan modeli olan ‘Mini’nin ‘Nano’ olarak daha fazla ilgi görmesini bekliyoruz’ dedi. Jobs, Nano’nun orjinali iPod’dan sonraki en büyük icat olduğunu belirtti. Nano’nun 4 gigabyte kapasiteye sahip versiyonu 249, 2 gigabyte kapasiteye sahip versiyonu ise 199 dolara Amerika’da piyasaya çıktı.

MOTOROLA GELİŞTİRDİ:

Apple’nın tanıttığı ‘Rokr’ isimli iPod özelliğine sahip cep telefonu ise Motorola tarafından geliştirilmiş. 100 şarkının yüklenebildiği cep telefonu renkli ekran, streo ses ve kamera özelliklerine sahip. iPod özelliğine sahip ilk telefon olan Rokr, Amerika’da 250 dolar fiyatla piyasaya sunuldu. Cep telefonunu kısa zamanda Avrupa’da da satışa sunulacağı kaydediliyor.

iPod nano ile iPod’un farkı ne

Özellik iPod iPod nano

Kapasite 20-40 GB 2-4 GB

Pil ömrü 15 saat 14 saat

Görüntü 5 cm. 3.8 cm.

Şarj süresi 3 saat 5 saat

Ağırlık 181 gr. 42.5 gr.

Kalınlık 1.8 cm. 0.6 cm.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!