iPad’li masalarda paran kadar döner

Güncelleme Tarihi:

iPad’li masalarda paran kadar döner
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2013 00:00

Türkiye’nin en eski et tedarik şirketlerinden Sarıtaş AŞ’nin üçüncü kuşak gençleri Emrah ve Eser Sarıtaş, ‘Kasap Döner’ markasıyla 3 restoran açtı, yıl sonuna kadar 18 şube hedefi koydu. iPad’li masalarda kaç liralık döner istiyorsan o kadar yiyorsun.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük fast-food zinciri olan ‘döner’ bu unvanı no-name (isimsiz) dönercilerle kazandı. Daha çok orta sınıfa hitap eden döner konusunda en iddialı yatırımlardan birini Türkiye’nin en eski (67 yıllık) et tedarik şirketlerinden Sarıtaş A.Ş.’nin üçüncü kuşak temsilcileri yapıyor. İşadamı Abdullah Süngü’yü de ortak alan Emrah ve Eser Sarıtaş’ın hedefi yıl sonuna kadar ‘Kasap Döner’lerin sayısını 18’e yükseltmek. Emrah Sarıtaş şöyle anlatıyor yeni girişim öyküsünü:

ETÇİ VE KASAP

· Erzincan İliçliyiz. Dedem Ahmet Sarıtaş ve babam Hasan ile amcalarım kasaplık ve et tedarikçiliği yaptılar. Ben de ilk gençlik yıllarımdan itibaren aile işimizde çalıştım. Hem kendi kasaplarımız var (9 şube) hem de Carrefoursa, Real, Metro gibi ulusal ve yerel perakende zincirlerine et tedariki yapıyoruz. Ayrıca restaurant’lara ve otellere de et veriyoruz. Afyon’da üretim yapıyoruz. Hem kendi besimiz hem de anlaşmalı besicilerimiz var. Yılda 8 bin danadan et üretiyoruz. Ciromuz 35 milyon lira ve 230 kişilik istihdamımız var. Dönere özel dana yetiştiriyoruz.

Haberin Devamı

ABD USULÜ MARKA OLUYORUZ

· 2 yıl önce oturduk ve ‘eti en temiz en sağlıklı şekilde üretiyoruz. O zaman bir restoran projesi yapabiliriz’ dedik. Neden döner? Çünkü bu üründe ciddi bir isimsiz pazar var ve çağdaş bir konseptle markalaşmak başarı getirebilir. ABD’li markalar gibi önce bütçemizi oluşturduk ve marka yatırımı için altyapı kurduk. Sonra büyümek için düğmeye basmayı planladık. Kendimiz 3 restoran açarak denemek istedik. Marka ismi olarak işimizi ve sektörü ifade eden bir sentezin güven sağlayacağını düşündük. ‘Kasap Döner’ dedik. Fiyatları da yükseltmedik ki her kesime hitap edelim. Üst gelir grubunun rahatlıkla gireceği kendini iyi hissedebileceği bir konsept belirledik. İlk iki restoranda günlük ortalama 1200 müşteriye ulaştık. Üçüncü restoranla 1700’e çıktık. Şu anda bir sandalyemize günde ortalama 12 müşteri oturuyor. Bu işte istihdamımız 40 kişi oldu.

2014 sonunda 48 restoran

KASAP Döner Genel Müdürü Emrah Sarıtaş, 3 restoran ve marka reklam yatırımı için 2013 sonuna kadar (3 yılda) 4 milyon dolarlık yatırım bütçesi oluşturduklarını belirtiyor ve “Bu yıl 15 Kasap Döner daha açılacak. Gelecek yıl da 30 tane. Franchising sistemimizi kurduk ve minimum 120 metrekarelik restoranlar şeklinde büyüyeceğiz. Bir Kasap Döner ortalama 500 bin dolara mal oluyor” diyor.

Haberin Devamı

Türkiye böyle mönü görmedi

EMRAH Sarıtaş, “Restoranlarımızda, duvarlar siyah, her masada müşteri için iPad’lerimiz var. Mönüde sadece döner, patates, ayran ve meşrubat bulunuyor. Müşteri kaç liralık isterse o kadarlık döner servis ediliyor. Mönüde fiyat tarifesi ise ‘Eh işte’, ‘Açım’, ‘Çok açım’, ‘Çok çok açım’, ‘bütün gün birşey yemedim’, ‘gözüm kararıyor’ gibi başlıklar altında yazıyor” diyor.

Diğer Ekobi haberleri

LC Waikiki’den tasarım yarışması

LC Waikiki, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve yeni mezunlar için “Yenilik Sensin Moda Tasarım Yarışması” düzenliyor. Katılımcılar, çeşitli ürün kategorilerinde “detay” (nakış, desen, işleme vb) tasarımlarıyla yarışacak. Finale kalan 10 tasarım, LC Waikiki tarafından üretilecek. Birinciye 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira ve üçüncüye de  5 bin lira ödül verilecek. Başvurular www.yeniliksensin.com adresinen yapılabilecek.

Haberin Devamı

Üniversitelilere ‘Yazılım Kampı’

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), “Yazılım Kampı” düzenliyor. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği kamp için proje başvuruları 27 Mayıs’ta sona erecek. Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM), organize ettiği Pardus Yazılım Kampı’nda üniversite öğrencileri, yüksek lisans veya doktora öğrencileri liderliğinde açık kaynaklı kod geliştirecek. 3 ay sürecek kampta her öğrenci bir liderle proje geliştirecek. Lisans öğrencilerine 2 bin lira ve proje lideri görevindeki yüksek lisans veya doktora öğrencilerine 3 bin lira telif ücreti ödemesi yapılacak. Kampta dereceye giren ilk 3 proje de ayrıca ödüllendirilecek.

Haberin Devamı

Laleli ‘moda festivali’ yapıyor

LALELİ Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) geleneksel “2. Laleli Fashion Shopping Festivali’ni 27 Mayıs–2 Haziran tarihleri arasında yapacak. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de desteklediği festival kapsamında iç ve dış toptancılara indirim fırsatları sunulacak ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. LASİAD Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, “Ticaret hacmimizi yükseltmek, modayla anılan bir Laleli oluşturabilmek için bu festivali düzenliyoruz” dedi. Festivalde yerli ve yabancı sanatçılar sahneye çıkacak. Festival organizasyonunu ve defilenin koreogfrafisini yapan Öner Evez ise Mesih Paşa Caddesi’ne 150 metrelik bir  podyum kuracak ve LASİAD üyesi markaların ürünlerinden defileler yapacak. Defilelerde yerli yabancı 40 manken podyuma çıkacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!