IOE’nin Başkanlığına seçilen ilk Türk oldu

Güncelleme Tarihi:

IOE’nin Başkanlığına seçilen ilk Türk oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 10:24

TİSK Yönetim Kurulu Üyesi ve Santa Farma Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Başkanlığını devraldı.

Haberin Devamı

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Santa Farma İlaç Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erol Kiresepi, 145 ülkeden 154 Üyesiyle işverenleri dünyada çalışma hayatı ve sosyal politikalar alanında temsil etmeye yetkili tek kuruluş olan Uluslararası İşverenler Teşkilatı’nın (IOE) Başkanlığını üstlendi.

Erol Kiresepi üç yıl sürdüreceği IOE Başkanlığı görevini 4 Haziran 2017 tarihinde İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşen IOE Genel Kurulu’nda Arjantinli Daniel Funes de Rioja’dan devraldı.

Kiresepi TİSK’in 1963 yılından beri Üyesi bulunduğu IOE’nin Başkanlığına seçilen ilk Türk oldu.

Erol Kiresepi Devir Teslim Töreni’nde yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“40 yıldır endüstriyel ilişkiler ve sosyal politikalar konusunda çalışmalar yapan biri olarak böyle bir görevi devralmaktan onur duyuyorum. Söz konusu süre içinde edindiğim tecrübeler bana çalışma barışının ne kadar önemli olduğunu, işveren, işçi ve hükümet arasında kurulan işbirliğinin başarının anahtarı olduğunu öğrenmemi sağladı. IOE olarak önceden olduğu gibi bundan sonra da bu barışa katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

IOE gibi geçmişi başarılarla dolu bir kuruluşun “İşverenlerin Küresel Sesi” olması tesadüf değildir. Başkanlığım süresince bu sesin daha yüksek çıkmasını sağlamaya çalışacağım.

IOE Başkanı seçilmem sürecinde bana destek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ve TİSK Camiasının değerli üyelerine teşekkür ederim.”

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!