internetten saatlik bakıcı

Güncelleme Tarihi:

internetten saatlik bakıcı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2016 20:26

Çocuk ve yaşlıların kısa süreli bakımı için yola çıkan üç arkadaş EvdekiBakıcım’ı kurdu. Bakıcı ihtiyacı olan ailelere internet üzerinden saatlik bile hizmet sunan EvdekiBakıcım, kazalarda meydana gelebilecek hasar için 100 bin dolara kadar sigorta yapıyor.

Haberin Devamı

ÇOCUK, hasta ve yaşlılar için bazen bakıcı gerekebiliyor. Özellikle de İstanbul gibi bir metropolde yaşayanlar için. Ancak ihtiyaç anında uygun bir bakıcı bulmak oldukça güç. Ailelerin ve ebeveynlerin yaşadığı bu sorunu çözmek için harekete geçen üç arkadaş Miraç Bal, Ogün Köprülü ve Sinan Gürsan, EvdekiBakıcım girişimini hayata geçirdi. Platform, iş arayan bakıcılarla bakım hizmeti almak isteyenleri internet üzerinde buluşturuyor ve bu sayede ise hem istihdam yaratılıyor hem de paylaşım ekonomisi ile müşteriler ihtiyacı olan kadar hizmet alıyor. Ailesinin, anneannesini ve dedesini sağlık sorunlarından dolayı yalnız bırakamadığını anlatan Miraç Bal, “Kısa süreli bir bakım elemanı hiçbir zaman bulunamadı. Bu problemi görünce Mart 2015’te Ogün ve Sinan ile detaylı bir pazar araştırması yaptık ve hemen sonrasında yurtdışından Türkiye’ye taşınma kararı aldım” dedi.

Miraç Bal, web sitesi veya mobil uygulamalarla kullanılabilen EvdekiBakıcım’ın işleyişini şu şekilde anlattı: “Aile bakım alacak yakını için bakım detaylarını giriyor. İstenilen zaman dilimi seçildikten sonra hazırladığımız algoritma sayesinde ailenin kriterlerine en uygun 12 bakım elemanı listeleniyor. Daha sonra aile listelenen bakım elemanlarının videolarını izleyerek ilk izlenime sahip oluyor. Bu bakım elemanlarına ücretsiz teklif gidiyor ve bakım elemanları mobil uygulamamızı kullanarak ‘evet’ veya ‘hayır’ cevabı veriyor. Daha sonra çağrı merkezimiz aileyi arayarak bakım alacak kişi için ‘evet’ cevabı veren bakım elemanları içinden en doğru kişinin seçilmesine yardım ediyor ve ailenin sorularını cevaplıyor. Böylece ilk randevu gerçekleşiyor.”

Haberin Devamı

100 BİN DOLARLIK SİGORTA

Ailelerin saatlik bakım ihtiyaçları için yeni özelliği devreye aldıklarını ifade eden Miraç Bal, “Aileler, EvdekiBakıcım uygulamasını kullanarak kendisine en yakın olan bakım elemanlarına teklif gönderip randevu oluşturabiliyor” dedi.

Bakıcının müşteri evde olduğu sürece oluşabilecek kazalara karşı üçüncü şahıs sigortası yaptıklarını söyleyen Miraç Bal, “Axa Sigorta ile anlaştık. Buna ek olarak EvdekiBakıcım uygulamasıyla bakım elemanın giriş ve çıkış saatleri aileye bildirim olarak gönderiliyor. Bakım sonrasında bakıcının raporunu cep telefonunuzda görebiliyorsunuz. Üzerinde çalıştığımız bir geliştirme ile de anlık foto ve video paylaşımı da mümkün olacak” diye konuştu. Bakım elemanının güvenliği için ise ailenin kimlik doğrulamasını yaptıkları Miraç Bal’ın anlattıkları arasında.

Haberin Devamı

GELİR MODELİ YÜZDE 20 KOMİSYON

PAZARDA bulunan şirketlerin yaklaşık yüzde 40 ile yüzde 50 oranında komisyon aldıklarını öne süren Miraç Bal, “Çünkü giderleri oldukça fazla. Biz teknolojiden en iyi şekilde yararlanarak bu giderleri düşürüyoruz ve ailenin daha ucuza ve daha kaliteli bir hizmet almasını sağlıyoruz. Komisyonumuz başarılı pazar yerlerinin hedefledikleri gibi yüzde 20 olarak belirledik” dedi.

EĞİTİM İÇİN AKADEMİ KURDULAR

FARKLI eğitim modüllerini barındıran EvdekiBakıcım Akademi’yi kurduklarını belirten Miraç Bal, “2016 Ekim’in ilk haftası faaliyete geçti. İlk modülü tamamlayan 10 bakıcıya sertifikaları Çocuk Gelişimi Bölümü akademisyenleri tarafından verildi. Akademide, evde bakıcılara kişilerin gelişimsel anlamda çocuklara nasıl yaklaşabileceklerini öğrendikleri bir günlük eğitimler veriliyor. Hasta ve yaşlı bakımı konusunda uzmanlar için de modüller oluşturulacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!