Internet'te müzik satışı yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Internette müzik satışı yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

Internet'te üzerinden yapılan müzik ürünleri satışının önümüzdeki 5 yılda 3.9 milyar dolara çıkacağı belirlendi. Music Business İnternational (MBI) tarafından yapılan araştırma, elektronik ticaretteki hızlı gelişmenin müzik ürünleri satışını etkilediğini ortaya çıkarttı. Internet üzerinden yapılan satışların artışıyla birlikte CD ve kaset üreten firmalar geleneksel toptancı firmaları terkederek internet üzerinden ticarete yöneldiler.

Geçtiğimiz yıl Internet üzerinden 143 milyon dolar kaset ve CD satışı yapılırken, bu yıl bu miktarın 346 milyon dolar olması bekleniyor.

DİJİTAL SERVİS

Müzik ürünlerinin internet üzerinen satışının yanısıra, dijital teknolojinin olanaklarını kullanarak bilgisayar üzerinden kayıt yapmak olanaklı hale geldi. Dijital dağıtım adı verilen bu yeni sistemle, Sony, Universal, Warner, EMI ve Bertelsmann bu yaz deneme satışlarına başlayacağını duyurdu. MBI raporunda, önümüzdeki yıllarda İnternet üzerinden yapılan müzik ürünleri satışlarında patlama yaşanacağı belirtilerek, 2004 yılında dünya müzik pazarında toplam satışların 47.5 milyar dolara, Internet üzerinden yapılan satışların ise 3.9 milyar dolara ulaşacağı kaydedildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!