İnternette haftada 10 saat geçiyor e-posta’sız yaşam artık düşünülmüyor

Güncelleme Tarihi:

İnternette haftada 10 saat geçiyor e-posta’sız yaşam artık düşünülmüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2010 00:00

TÜRKİYE’de 16 yaş üstündeki 18.2 milyon kişi her hafta düzenli olarak internet kullanırken, internet kullanıcıları her hafta ortalama 10 saatini online olarak geçiriyor. Avrupa İnteraktif Reklamcılık Birliği (European Interactive Advertising  Association/EIAA) toplantısı Microsoft Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Kasım 2009 tarihli araştırmadan çıkan sonuçlar şöyle:
İnternet başında 16 saat
“Türkiye’de internet kullanıcıları her hafta 10 saatini online yaşıyor ve yaklaşık her dört kullanıcıdan biri internette16 saat geçiriyor.
Türkiye’de insanların büyük bir bölümü gazeteleri internet ortamından izliyor. Online gazete okumaya haftada 4.4 saat ayıran kullanıcılar internette ortalama 4.2 saat de dergi okuyor.
Her Türk internet kullanıcısından 6’sı haftanın her günü internete erişiyor.
En çok kullanılan web uygulamalarında e-posta kullanımı yüzde 57 ile ilk sırada yer alıyor. Film, TV ve video izlemek yüzde 39 ile
ikinci sırada geliyor.
Sanal topluluk sitelerinden iletişim kurmak yüzde 38, ürün ve hizmet karşılaştırma veya inceleme sitelerini izlemek yüzde 34 oranları ile kullanıcıların sevdiği etkinlikler.
Türk internet kullanıcılarının yüzde 54’ü ise e-postasız bir yaşamın mümkün olamayacağını ifade ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!