İnternet'te 100 milyon adres var

Güncelleme Tarihi:

İnternette 100 milyon adres var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

İnternet servis sağlayıcısı Turk Nokta Net Bilgi Hizmetleri (Turk.Net) Genel Müdür Yardımcısı Pınar Kapralı, İnternet'e bağlanan, ancak nereye gideceğini bilmeyen kullanıcılara ‘‘İnternet'te nasıl yolculuk yapılacağını’’ öğretiyor. Türkiye'de halen 70 bin civarında olan internet kullanıcısının en az 700 bine ulaşması gerektiğini söyleyen Pınar Kapralı, İnternet'e bağlanınca yaklaşık 100 milyon gidilecek adres olduğuna işaret etti. Kapralı, Turk Nokta Net kullanıcılarının 162 ülkedeki 500 şehirde, gittikleri her yerde internet'e bağlanarak verdikleri hizmetlerden yararlanacağını bildirdi.

Halen 20 bin kullanıcıya hizmet verdiklerini belirten Turk Nokta Net Genel Müdür Yardımcısı Kapralı, yılsonunda 40 bin, 99 yılı sonunda da 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

YENİ HİZMETLER

Pınar Kapralı, internet kullanıcılarına verdikleri yeni hizmetleri şöyle özetledi:

Cep.Net: İnternet kullanıcısı, elektronik posta adresine gelen mesajları, bilgisayar başında olmasa da, Kısa Mesaj Servisi (SMS) aracılığıyla cep telefonundan okuyabiliyor.

Vip Hizmeti: Kullanıcıların ilgilendiği özel konular belirlenerek, her gün onlara beş tane girebilecekleri yeni site öneriliyor. Amaç, kullanıcının sadece ilgi duyduğu konulara, daha hızlı ve arama sıkıntısına düşmeden ulaşması.

Web Rehberi: Bu rehberde akıllı Türkçe karakteri var. Bu yüzden her harfle rahatlıkla Türkçe arama yapılabiliyor.

Web.posta: Bu hizmetle Turk Nokta Net aboneleri, sadece kendi bilgisayarlarına mahkum olmadan, istedikleri her yerden, istedikleri bilgisayardan e-posta alıp gönderebiliyor.

3 e-posta adresi: Turk Nokta Net'de kullanıcıların 3 e-posta adresi var. Bunun için ücret alınmıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!