İnternet servis sağlayıcıya ‘Aboneni bilgilendir’ şartı

Güncelleme Tarihi:

İnternet servis sağlayıcıya ‘Aboneni bilgilendir’ şartı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2012 00:00

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), internet aboneliğini değiştirmek isteyen vatandaşların mağdur olmasını önlemek amacıyla internet şirketlerine, 1 Ekim’den itibaren aboneleri arama zorunluluğu getiriyor.

Haberin Devamı

BTK Kurul kararına göre, abone olduğu İnternet Servis Sağlayıcısını (İSS)  değiştirmek isteyen DSL aboneleri, başka bir internet servis sağlayıcısına geçmek  için başvurduğunda, başvuruyu alan İSS’nin merkezi birimi, kendisine müracaat  eden kişiyi daha sonra teyit amaçlı arayarak bilgilendirme yapacak.

Tüketiciyi koruyoruz

BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer, yaptığı açıklamada, vatandaşların abone oldukları İSS’yi değiştirme sürecinde özellikle aracı bayiler  tarafından yapılan işlemler konusunda BTK’ya çeşitli şikayetler geldiğini  belirterek, yeni uygulama konusunda şu bilgileri verdi:
“Abonelerin DSL internet hizmeti aldığı İnternet Servis Sağlayıcısını, asgari hizmet kesintisiyle değiştirebilmesine imkan sağlayan İSS değişikliği düzenlemesinde, tüketici mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla iyileştirme  yapıldı. Buna göre, İSS değişikliği sürecinde alıcı İSS’ye, geçiş yapmak için kendisine başvuran aboneyi, daha sonra teyit amaçlı arama şartı getirdik. BTK  olarak tüketicilerin korunmasına büyük önem veriyoruz. Bu uygulamayla da tüketici  şikayetlerinin azaltılmasını ve mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasını  amaçlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!