Intel: Türkiye iyi bir pazar

Güncelleme Tarihi:

Intel: Türkiye iyi bir pazar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'ye ‘‘küçük ama gelişme potansiyeli yüksek bir bilgisayar pazarı'' olarak nitelendiren Intel'in Başkan Yardımcısı Earl Whetstone, ‘‘Türkiye'deki yatırımlarımız artarak sürecek'' dedi.

Dünyanın en büyük bilgisayar işlemcisi üreticisi Intel'in Başkan Yardımcısı Earl Whetstone, Türk bilgisayar pazarını, ‘‘küçük ama büyüme potansiyeli yüksek'' olarak nitelendirdi. Türkiye'nin Intel için son derece önemli bir pazar olduğunu kaydeden Whetstone, 1997 yılında Türk bilgisayar pazarının yüzde 30 büyümesinin beklendiğini, Intel'in ise en az yüzde 50 büyüme göstereceğini söyledi.

Intel'in, ‘‘gelişmekte olan pazarlar'' konusuna önem verdiğini ve stratejilerini bu tür pazarlara odakladığını sözlerine ekleyen Earl Whetstone, şöyle konuştu:

‘‘Bizim Türkiye'ye giriş amacımız pazarı ele geçirmek değil. Zaten pazarın tamamına yakını Intel. Bu bölgede gelişmekte olan pazarlar diye baktığımız üç pazar var; Yunanistan, Güney Afrika ve Türkiye. Türkiye bu pazarlar içinde bizim için en üst sırada bulunuyor. Bu ülkeler içinde en hızlı büyüyen pazarlardan biri Türkiye. Onun için Türkiye'de çok fazla zaman ve enerji harcanıyor, çok fazla yatırım yapılıyor.''

Intel'in bilgisayar işlemcilerinde bundan sonra ses ve görüntüyü ön planda tutan ürünlerlerde yoğunlaşacağını belirten Earl Whetstone, Internet ve Internet üzerinden iletişimin de bu sektördeki ürünlerde belirleyici unsur olacağını anlattı.

Türkiye'de ‘‘remarked'' adı verilen işlemci sahtekârlığının yüzde 5'in altında olduğnu belirten Earl Whetstone, ‘‘Remarkerslara karşı Türkiye'de ve tüm dünyada önlemler alıyoruz. Intel'in güvenlik birimleri, mesailerinin yüzde 50'sini remarkerslarla mücadele için harcıyor. Bu konuda her türlü istihbaratı inceliyor ve değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde, Hollanda'da bir firmanın Intel işlemcileri üzerinde oynayarak, işlemciyi olduğundan hızlı bir işlemci gibi piyasaya sürdüğünü belirledik. Polisle işbirliği yaparak bu firma hakkında hukuki işlem başlattık'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!