Instagram’da görünmüyor musunuz?

Güncelleme Tarihi:

Instagram’da görünmüyor musunuz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 12:09

Instagram’ı açıldığı ilk zamandan beri kullananlar, gönderilerinin üç haneli hatta dört haneli beğeni almasına alışıklardı. Yakın zamana kadar… Eğer sizin de beğenileriniz bir anda azaldıysa, üzülmeyin yalnız değilsiniz.

Haberin Devamı

Bir çok kişi sizinle aynı durumda. Sosyal Medya Uzmanı ve Yazar Serdar Bağtır, Instagram’daki bu ani değişimin nedenlerini ve neler yapılması gerektiğini anlattı:

HER ŞEY FACEBOOK’A SATILMASIYLA BAŞLADI

“Dünyanın en çok ziyaret edilen sosyal medya ağı Facebook, yaptığı müthiş bir hamleyle Instagram’ı satın aldı. Düzenli olarak Instagram kullananların kabusları da bundan sonra başladı. Bilenler bilir, Facebook’un iki büyük takıntısı vardır.

1) SAHTE OLANI SEVMEZ:

Twitter ve Instagram tek uygulama içinde birden fazla hesabın kullanımına izin verir. Bunun en büyük sebebi, kimlik oluşturabilmektir. Yani siz bir avukatsanız, doğru sosyal medya kullanımında, iki ayrı hesap kullanmanız gerekir. Birincisinde sadece avukat kimliğinizi kullanacak ve paylaşımlarınızı buna göre yapacaksınız. İkincisinde ise şahsi kimliğinizle paylaşımlarınızı rahatça yapabileceksiniz. Böylece siz izin vermediğiniz müddetçe, müvekkilleriniz Bodrum’da mayolu hallerinizi göremeyecekler.  Facebook ise bunu yapabilmeniz için kişisel hesap ve sayfa ayrımını uygular. Sayfanızı da kişisel hesabınız içinden açarsınız. Böylece iki ayrı hesaba ihtiyaç duyulmaz. Facebook, açıldığı ilk zamandan beri sahte hesap açılmasına hep karşı oldu ve bu yöntemi de bu yüzden geliştirdi. Yazılımcılar tarafından, sayfa beğeni sayısını artırmanın yollları keşfedildikçe de Facebook bu yolları tamamen kapattı. Hala daha da savaş halinde. Instagram’ı satın aldıktan sonra da ilk iş olarak kolları sıvayan Facebook, önce sahte beğenileri hemen arkasından da sahte yorumları engellemeye başladı

Haberin Devamı

Şimdilerde yeni bir spam filtresini test etmeye başladılar. Şimdilik yalnızca İngilizce olarak sunulacak, ancak spam, İspanyolca, Portekizce, Arapça, Fransızca, Almanca, Rusça, Japonca veya Çince olarak da yazılmışsa spam tespit edilebilecek. Bunun dışında herhangi bir dil için ne zaman desteğin açılacağı konusunda bir bilgi verilmezken Türkiye’de söz konusu özelliğin ne zaman kullanımda olacağını haliyle bilemiyoruz. Bu filtreler varsayılan olarak açıktır, ancak her kullanıcı tarafından kapatılabilir.

Haberin Devamı

Instagram’da görünmüyor musunuz

2) REKLAMLA PARA KAZANIR:

Facebook ana sayfasına baktığınızda, şimdi üye olun, ücretsizdir ve daima ücretsiz kalacaktır yazdığını görürsünüz. Nispeten doğru olan bu ifadeyle çelişen yer şurası; Facebook,  sayfalarda yaptığınız gönderileri, reklamsız olarak göstermemeye dayalı bir algoritmaya sahiptir. Sayfanızın beğeni sayısı bir milyon bile olsa, gönderileriniz organik olarak bu kullanıcılara gösterilmez. Reklam vererek de istediğiniz kişilere gösterebilirsiniz. Facebook, Instagram’ı satın aldığında,  yeni bir reklam mecrası olarak kullanılacağını açıklamış ve ilk işini Instagram akış reklamlarını açarak yapmıştı.”

Haberin Devamı

GÖNDERİLERİMİZİ NASIL GÖSTERECEĞİZ

Sosyal Medya Uzmanı ve Yazar Serdar BAĞTIR, Instagram’da görünür olmanın yollarını şöyle anlattı;

“Her şeyden önce, saydıklarımın tamamı güncellemedir ve internet siteleri ne kadar büyük olurlarsa olsunlar, güncelleme zamanlarında sorun yaşarlar. Eğer Instagram sayfanıza bot (sahte) beğeni yükletmediyseniz, biraz sabırlı olun, bu güncellemeler aslında sizin iyiliğiniz için yapılıyor.

* Gereksiz hashtag (#) kullanımını bırakın. Farkı hemen göreceksiniz.

* Görünmüyoruz diyerek kendinizi geri çekmeyin, eskisinden daha aktif olun.

* Önemli gönderilerinize reklam verin, reklam verme konusunda mutlaka bir uzmandan destek alın.

Haberin Devamı

* Instagram fotoğraf paylaşım sitesidir, çok uzun açıklamalar yazmamaya özen gösterin.

* Başkalarının gönderilerini beğenmekten, onlarla etkileşimde olmaktan çekinmeyin. Bu sizin de görünürlüğünüzü artıracaktır.”

BAKMADAN GEÇME!