İnşaat müteahhitleri odası kurulsun

Güncelleme Tarihi:

İnşaat müteahhitleri odası kurulsun
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2012 00:00

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de artık her önüne gelenin inşaat yapamayacağını belirterek, ticaret odalarının aidat gelirleri nedeniyle inşaat müteahhitleri odası kurulmasını engellediğini söyledi.

Haberin Devamı

Bayraktar, “Müsaade etseler daha kolay olacak. Bunlar bir oda kursun gelişsin, birleşsin. Her isteyen de müteahhitlik yapmasın, inşaat yapmasın” dedi.

200 BİN BELGE

Bakanlık olarak müteahhitlik yapanları kayıt altına aldıklarını ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu: “Türkiye’de geçici müteahhitlik belgesi olan 200 bin kişi var. Belli şartlar getirmek suretiyle hem müteahhitlik firmalarına hem inşaat firmalarına bu işi yapamayanları ayıklamak suretiyle yeni bir çalışma içerisindeyiz. Bu verdiğimiz müteahhit kayıt sertifikasıdır. Geniş bir inceleme yapıyoruz.”

Dönüşümden 10 milyar dolarlık ‘tasarruf’

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, temel atma ve bir dizi incelemeler için geldiği Denizli’de, kaçak ve depreme dayanıksız yapılardan kurtulunması gerektiğini kaydetti. Bakan Bayraktar, “Türkiye, yılda 55 milyar doyar enerji ithal ediyor. Bu rakamın yüzde 60’ı konutlarda kullanılıyor. Konutlarımızda da yalıtım sorunu var. Kentsel dönüşümle yalıtım sorununu giderip, 8-10 milyar dolar tasarruf yapabiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!