İnovasyon ve Ar-Ge yatırımları artmalı

Güncelleme Tarihi:

İnovasyon ve Ar-Ge  yatırımları artmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2017 21:05

TÜRKİYE Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı (TOSYÖV), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve KOSGEB işbirliği ile DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen “13. KOBİ Zirvesi” İstanbul’da gerçekleşti. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, KOBİ’lerin, üstlendikleri rol ve ülkeye sağladıkları katkı ile ekonominin can damarı konumunda olduklarını söylerken, başarının anahtarının endüstriyel dönüşüme ayak uydurmaktan, teknoloji üretmekten geçtiğini söyledi.

Haberin Devamı

 Ateş, şöyle devam etti: “Dünyanın her yerinde tepeden tırnağa dijitalleşmenin yaşandığı bu dönemde, yeni trendlere hazırlanmayan, uyum sağlamayan KOBİ’ler zorlanacak, hatta yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaklar. Dolayısıyla şirketler içinde inovasyon kültürünün geliştirilmesi, Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verilmesi büyük önem arz ediyor.”

DenizBank’ın KOBİ’lerin yanında yer aldığını söyleyen Hakan Ateş, “KOBİ müşteri sayımız 1.4 milyona ulaştı. KOSGEB’in Faizsiz Kredi Programı’na aracılık ediyoruz. 7 milyar TL’si KOBİ’lerimize olmak üzer toplam 60 bin kişiye 8.4 milyar TL kaynak aktardık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!