İngiltere'de yılın aracı oldu

Güncelleme Tarihi:

İngilterede yılın aracı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2011 14:56

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde üretilen Ford Transit'in dört tekerlekten çekişli All Wheel Drive (AWD) modelinin İngiltere'nin saygın ticari araç dergisi “What Van?” tarafından yılın 4x4 Van'ı seçildiği bildirildi.

Ford Otosan'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki üretimi 6 nesildir süren ve 45 yıldır devam eden üretimiyle otomotiv tarihinde rekora imza atan Ford Transit'in, İngiltere'de yayımlanan “What Van?” dergisince iki ödüle birden layık görüldüğü, 'Yılın Minibüsü'nün yanı sıra 4x4 kategorisinde de ödül alındığı kaydedildi.

“Gölcüklü Ford Transit, Türkiye'nin gururu olmayı sürdürüyor” denilen açıklama, “2010 yılında Gölcük fabrikasında 6 milyonuncu adedi üretilen Transit'in AWD ve minibüs modeli çok yönlü kullanım imkanı sunmalarıyla 'What Van?' dergisi jürisinden en yüksek puanı almayı başardı” diye devam etti.

Ford Otosan Pazarlama Müdürü Tibet Soysal'ın görüşlerine yer verilen açıklamada, “Ford Transit'in kullanım hacmini, dayanıklılığını ve çok yönlülüğünü, elde ettiği başarıların temeli olarak nitelendirebiliriz. Bugüne kadar sadece Türkiye'de 1,3 milyon adetten fazla ürettiğimiz Ford Transit modelinin dünyanın önemli pazarlarında sürdürdüğü başarılar bizi de gururlandırıyor” denildi.

Açıklamada, Ford Transit AWD hakkında şu bilgiler yer aldı:

“Türkiye'de yıllardır segmentinin açık ara lideri olan Ford Transit'in AWD modelleri, ambulans gibi önemli görevler dahil, en zorlu şartlarda yollarına devam edebilme özelliğine sahip. Önemli alanlarda görev yapmaktalar ve arazi koşullarında da kullanıma uygun yapıları ile müşteriler tarafından tercih edilmektedirler. Ford Transit'te yer alan AWD sistemi, sürücünün müdahalesine gerek olmadan tekerlekler arasından dönüş hızı farklarını algılayarak ihtiyaç olduğu anda milisaniyeler içinde torku otomatik olarak ön tekerleklere de ileterek dört tekerlekten çekiş sunar. Otomatik olarak devreye giren sistem, müşterinin isteği doğrultusunda manüel olarak da devreye alınabiliyor. AWD sistemi Ford Transit'in arka tek teker kamyonet, minibüs ve Van modellerinde sunulmaktadır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!