İngiltere’de yaşayan herkesi ilgilendiriyor

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de yaşayan herkesi ilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 16:20

İngiltere’de bu yıl içinde diş macunlarından sigaraya, evsizlerden emlakçılara, otomobil vergisinden bebek koltuğuna, araç vergisinden, işe alımlara kadar milyonlarca kişiyi ilgilendirecek kanunlarda değişiklik yapılacak.

Haberin Devamı

BAZILARI geçen yıl değiştirilen yasal düzenlemeler 2017 yılında da yenileri eklenerek yürürlüğe girecek. Yeni yasaya göre 25 yaşın üzerinde çalışanlar için minimum ücret 7 sterlin 50 peny olacak. 18-20 ve 21-24 yaşındaki çalışanlar için de artış yapılacak.
Nisan ayı itibariyle büyük iş yerlerine stajyer alımı mecburiyeti getirilecek. Buna göre 3 milyon stajyer işe alınacak.
Son bir kaç yıldan beri İngiltere, sigara içmeyi azaltmak için çeşitli yasaklar getiriyor. Geçen yıl yapılan sigaraya vitrin yasağı ardından bu yıl ki değişiklik ise bütün markaların sigara paketleri koyu yeşil renk olacağı şeklinde. İngiltere’de kullanımda olan 10’luk sigara paketi ve 30 gramdan düşük tütün paketinin satışı durdurulacak. Bu kanun değişikliğinin sigara içmeyi azaltacağı umut ediliyor.

Haberin Devamı

‘BONCUK’LAR YASAKLANDI

Geçen yıl çevreciler, diş macununun içindeki minik boncuklar ‘doğaya zarar’ verdiği için bir kampanya başlatmıştı. Hükümet bu yıl, küçük plastik boncuk tanelerine yasak getirdi. Diş macunun içindeki minnacık boncuk tanesinden, doğaya zarar verebilecek diğer plastik boncuklara da yasak getirildi. Zira biyolojik olarak ayrışamayan bu minnacık plastikler su tarafından filtrelenmediği içinde doğaya büyük ve ciddi bir zarar veriyor.

KOMİSYONDA İNDİRİM

Kiracıların yüzünü güldürecek diğer bir kanun değişikliği de emlak ajanslarının kiracılardan aldığı komisyonların düşürülmesi. Yerel otoritelerin sokaklarda yaşayan evsizlere sahip çıkmasına yönelik yapılan değişiklikte, evsizler istihdam edilip, sokakta evsiz insan kalmaması hedefleniyor.
Araç vergileri artacak. Nisan ayı itibariyle yürürlüğe girecek olan kanunda sadece 100’de yüz elektrikle çalışan otomobil yol vergisinden muaf tutulacak.
Bebek oto koltuğu küçük çocuklar için yasaklanacak.1.35 cm boy uzunluğunda olan ya da 12 yaşına kadar olan bütün çocuklar, çocuk oto koltuğu kullanacak.
Yenilikçi yada kural değiştirecek diye, tabir edilen yeni kanunlar bu yıl itibariyle uygulanmaya başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!