İngiltere de yardım talep edecek

Güncelleme Tarihi:

İngiltere de yardım talep edecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 12:48

Ünlü yatırımcı Jim Rogers, CNBC televizyonuna yaptığı değerlendirmede, İngiltere’nin bütçe açığını gerektiği ölçüde azaltamadığını ve kısa zamanda Avrupalı ortaklarından yardım talep etmek zorunda kalabileceğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

İngiliz analistlerse, bu fikre karşı çıkarak, ülkede alınan kemer sıkma önlemlerinin bütçe açığını azaltmak için yeterli olduğunu belirtti.         

        

ABD’li yatırımcı, İngiltere’deki koalisyon hükümetinin finansal kriz yaşamamak için daha fazla önlem alması gerektiğini söyledi.

 

Rogers, “Hükümet herhangi bir şey yapmıyor. Yaptıklarını söylüyorlar ama aslında yapmıyorlar. 1.6 milyar dolarlık paket hazırladıklarını söylüyorlar ama aslında gerekli şeyleri yapmıyorlar. Ben krizin kendini hissettirdiği anlarda, ayakta kalabileceğini düşünmüyorum” dedi.

 

Ünlü yatırımcı sözlerini şu şekilde devam ettirdi:     

 

Haberin Devamı

“İngiltere, sürekli olarak artan borcunu nasıl ödeyecek? Londra’nın kısa zamanda kurtarma paketine ihtiyaç duyacak. Ülkenin avantajı borcun uzun vadeli olmaması. Ancak hükümetin kemer sıkma politikalarını devam ettiremediğini ya da insanları şikayet etmeye başlayacakları bir pozisyona soktuğunu bir düşünün. Hükümet seçimleri kaybetmeye başlayacak ve sonra düşecek. Peki sonra ne olacak?

 

*Bu yazı CNBC.com'da "'The UK Will Need a Bailout Soon': Jim Rogers" başlığıyla yayımlanan haberden derlenmiştir.      

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!