İngiltere’de bakanlar otobüse bindi Kraliçe, ‘kemer sıkma’ planı açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de bakanlar otobüse bindi Kraliçe, ‘kemer sıkma’ planı açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2010 00:00

İngiltere’nin yeni koalisyon hükümetinin yürürlüğe girmesini istediği yasa tasarıları Kraliçe İngiltere 2. Elizabeth tarafından açıklandı. Kraliçe Elizabeth, hükümetin ‘kemer sıkmayı’ da içeren 22 yasa tasarısını sıraladı. Hükümet, bakanların makam aracı yerine toplu taşıma araçlarına binmesi yönünde de adım attı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE Kraliçesi 2. Elizabeth, ülkede 6 Mayıs’ta yapılan genel seçimin ardından kurulan yeni koalisyon hükümetinin 18 aylık programını ve hükümetin yürürlüğe girmesini istediği yasa tasarılarını açıkladı. İngiltere’de hiçbir yasa tasarısı Kraliçenin onayı olmadan yasalaşamıyor.
22 yasa tasarısı
Kraliçe İngiliz parlamentosunun üst kanadı olan Lordlar Kamarası’nda yaptığı ve 10 dakika süren konuşmaya, “Yeni hükümetin önceliğinin bütçe açığını gidermek ve ekonomik büyümeyi sağlamak olduğunu” söyleyerek başladı. Yeni hükümetin yasama döneminin açılışını geleneksel olarak hükümetin programını okuyarak yapan Kraliçe, ülkenin yeni Başbakanı ve Muhafazakar Parti lideri David Cameron ve koalisyon hükümetinin gelecek 18 ayda yürürlüğe koymak istediği 22 yasa tasarısını sıraladı. Bunlar arasında eğitimden, sağlığa, ekonomiden, seçim sistemine kadar çok sayıda yasa tasarısı bulunuyor.
Kamara’ya sınır
İngiltere’nin yeni hükümeti ayrıca, AB konusunda Brüksel’le ilgili bir yetki devri ya da anlaşma onayı olması durumunda referanduma gidecek. Seçim döneminde tartışmalara neden olan Lordlar Kamarası’ndaki sayının azaltılması da hükümetin yürürlüğe koymak istediği yeni yasa tasarıları arasında bulunuyor.
Başbakan yürüdü
İngiltere Başbakanı David Cameron, koalisyon ortağı Başbakan Yardımcısı ve Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg Başbakanlıktan Kraliçe’nin konuşmasını yaptığı parlamentoya yürüyerek gitmesi dikkat çekti. İngiltere’nin yeni hükümeti bütçe açığını azaltmak için açıkladığı kesinti planı çerçevesinde, bakanların makam araçları ve özel şoförler yerine toplu taşıma araçlarını kullanarak veya yürüyerek bir yerden diğerine gitme yönünde karar aldığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Göçmenlere yaş sınırı getirilmesi gündemde

İNGİLTERE’de Kraliçe 2. Elizabeth’in açıkladığı yasa tasarılarının içerdiği bazı düzenlemeler şöyle:
Posta servisi Royal Mail’in bir kısmının özelleştirilmesi.
Yeni sınır polisi gücü oluşturulması.
AB dışından İngiltere’ye göçmen olarak gelecek kişilere sayı sınırı. getirilmesi
Daha adil vergi sistemi.
Kamu hizmetleri ve sağlık hizmetlerinin yenilenmesi ve iyileştirilmesi.
Mevcut hükümetin 5 yıllığına seçilmesi.
Seçim sisteminin değiştirilmesi için referanduma gidilmesi.
Görevini ihlal eden milletvekillerinin bölgelerindeki seçmenler tarafından görevlerinden alınabilmesi.

Haberin Devamı

ABD’de 200 milyar dolarlık ‘mini’ paket hazırlanıyor

ABD hükümetinin, ülke ekonomisini ‘derin vadi’den kurtarmak için 200 milyar dolarlık tasarruf tedbiri paketini onay-laması için kongreye baskı yaptığı belirtildi. Ülkeyi riske düşmekten kurtarmak için dişlerin biraz daha sıkılması gerektiğini ve küçük tasarruf paketi olarak adlandırılan yeni önlemlerin uygu-lanması gerektiğini söyleyen Beyaz Saray Ulusal Ekonomi Konseyi Başkanı Lawrance Summers, geçtiğimiz yıl uygulanan 787 milyar dolarlık paketin sonrasında bunun gerekli olduğuun belirtti. Summers, “Ekonominin düzelmekte olduğunu savunanlara kesinlikle katılmıyorum. Hayali büyüme rakamlarını gerçeğe dönüştürmenin tek yolu ekonomik durumumuzu geliştirmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

İtalya önlem alacak 24 milyar Euro’luk tasarruf sağlanacak

İTALYA hükümeti, vatandaşlarından kemer sıkma politikası kapsamında kamu harcamalarında uygulanacak kesinti için fedakarlık istediğini açıkladı. Ülkeyi Yunanistan ile başlayan iflas dalgasından korumak için bunun gerekli olduğunu belirten hükümet yetkilileri, 2011-2012 yılları arasında 24 milyar Euro’luk (30 milyar dolar) tasarruf tedbirlerinin uygulamaya başlanacağını duyurdu. Harcamalarda yapılacak kesintilerin yanı sıra yüksek maaş alan pek çok kamu çalışanı maaşlarının da geçici süreliğine durdurulacağı ve sağlık sisteminde de tasarrufa gidileceği ifade edildi.

Danimarka hükümeti 3 yılda 4.3 milyar daha az harcayacak

Haberin Devamı

DANİMARKA hükümeti gelecek üç yılda harcamalarını 4.37 milyar dolar kısacak. Maliye Bakanı Claus Hjort Frederiksen, tasarruf paketini, AB’nin bütçe açığının gayri safi yurt içi hasılanın (GSYH) yüzde 3’ün altına çekme talebini karşılamak için hazırlandığını söyledi. Frederiksen, önlemlerin dört yıl süreli işsizlik yardımının yarıya indirilerek iki yıla çekilmesini kapsadığını da belirtti. Merkez sağ azınlık hükümeti, parlamentodaki müttefiki Danimarka Halk Partisi’nin tasarruf paketini desteklediğini açıkladı. Danimarka’nın bütçe açığının bu yıl GSYH’sinin yüzde 5.5’ine ulaşması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!