İngiliz emlak şirketi FD, Bodrum’a 200 villa ve butik otel yapacak

Güncelleme Tarihi:

İngiliz emlak şirketi FD, Bodrum’a 200 villa ve butik otel yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2006 00:00

Londra’da faaliyet gösteren finans, gayrimenkul ve proje geliştirme şirketi Financial Dimensions (FD), Bodrum ve İstanbul’da iki ayrı projeye imza atacak. FD, Bodrum Yalıkavak’ta 200 lüks villa ve bir butik otel, İstanbul’da da bir residence yapmayı planlıyor.

LONDRA’da finans, gayrimenkul ve proje geliştirme konularında faaliyet gösteren Financial Dimensions (FD), yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü fizibilite çalışmaları sonucunda Türkiye’de yatırım yapmaya karar verdi. FD, Türk girişimcilerle birlikte Bodrum ve İstanbul’da iki ayrı projeye imza atacak. Projelerin iki yıl içinde tamamlanması planlanıyor. 24 aya kadar faizsiz, 24-48 ay arası özel finans koşulları ile satışa sunulacak ’Bay Peninsula adlı proje, hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa sunuluyor.

200 LÜKS VİLLA VE OTEL:

FD, Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde Günyap İnşaat ile birlikte üç farklı tasarımda 200 lüks villa, daire ve bir butik otel inşa edecek. 90 dönüm arazi üzerinde gerçekleşecek ’Bay Peninsula’ projesinin yatırım tutarı 40 milyon dolar. Denizle bağlantılı olarak düşünülen projede, villalar 160 metre yüksekliğinde tepenin yamacına inşa edilecek. Projede her villa denizi görecek şekilde tasarlanacak. Projenin Ocean Bay ve Bay Gardens olarak adlandırılan bölümünde 82 ve 140 metrekarelik daireler yer alacak. Bay Heights adı verilen bölümde ise 220 metrekarelik özel villalar inşa edilecek.

İSTANBUL’A RESIDENCE:

Bodruma’a villa ve otel yapacak olan FD, İstanbul’da da bir residence projesine imza atacak. FD’nin İstanbul’daki projesi ise ’Bay Peninsula İstanbul Residence’ olacak. FD, bu residence ile dinginlik ve dinamizm kopsentipini öne çıkaracak.

HİZMET ORGANİZASYONU KURULACAK:

Bodrum Yalıkavak’taki ’Bay Peninsula’ projesi kapsamında villa sakinlerinin her türlü ihtiyacının karşılanacağı bir hizmet organizasyonu da kuruluyor. Site içinde ring servisi yapan araçlardan, kapıcı ve temizlik hizmetlerine kadar her türlü ihtiyaç düşünülüyor. Business Center’ın da yer alacağı projede villa sakinlerine ve otel müşterilerine SPA merzezi de hizmet verecek. Ayrıca özel bir plaj, havuzlar, restoranlar, barlar, güzellik, alışveriş ve sağlık merkezleri ile spor alanları da proje kapsamında yer alacak.

LONDRA’YA PAN PENINSULA KULELERİ:

FD, Bodrum Yalıkavak’taki ’Bay Peninsula’ projesiyle birlikte eşzamanlı olarak Londra’da da ’Pan Peninsula’ projesini pazarlıyor. Londra’nın en yüksek residence binası olması planlanan ve Dubai, Hong Kong, Manhattan tarzını kente kazandıracak iki kuleden birisi 50, diğeri 40 katlı olacak. Londra’da bulunmayan, tavandan yere kadar pencere sisteminin uygulanacağı ’Pan Peninsula’ kulelerinin de 2 yıl sonunda tamamlanması planlanıyor. FD, geliştirdiği orjinal bir yatırım paketiyle Londra’nın en seçkin semtlerinden Knigthsbridge’de inşa edilecek değişik projelerde de 160 daire inşa ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!