ING Bank Türkiye'ye yeni genel müdür

Güncelleme Tarihi:

ING Bank Türkiyeye yeni genel müdür
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2011 12:21

ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Pınar Abay, BDDK iznine bağlı olarak ING Bank Türkiye Genel Müdürü olarak atanacak.

Haberin Devamı

1 Ekim tarihine kadar ING Bank Genel Müdürlük görevini sürdürecek olan Wilfred Nagel bu tarihten itibaren “ING Grubu Risk Yönetimi Başkanı” ve “ING Bank ve ING Sigorta İdare Kurulu Üyesi” olarak görev yapacak.

Pınar Abay halen dünyanın en prestijli yönetim danışmanlığı şirketlerinden biri olarak kabul edilen McKinsey & Company’nin Türkiye Yönetici Ortağı olarak görev yapıyor.

McKinsey & Company’ye 1998 yılında katılan Abay, kariyeri boyunca Türkiye ofisine ek olarak New York ve San Francisco ofislerinde de görev aldı ve çok sayıda uluslararası finansal kuruma hizmet verdi. Abay bankacılık alanında özellikle şube ağı yönetimi, çok kanallı bankacılık, bankacılık stratejisi ve operasyonları da dahil olmak üzere Avrupa genelinde uzman olarak kabul ediliyor.

Haberin Devamı

Pınar Abay Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden yüksek şeref listesinde mezun oldu. Abay’ın ayrıca Harvard Business School’dan işletme yüksek lisans derecesi bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!