ING Bank’ın başına geçti ‘çifte Kayserili’ havası attı

Güncelleme Tarihi:

ING Bank’ın başına geçti ‘çifte Kayserili’ havası attı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

ING Bank’ın yeni Türkiye CEO’su Pınar Abay, “Türkiye’de büyüyeceğiz, büyüyen Türkiye’nin parçası olacağız. Ben, iki tarafı da Kayserili bir ailenin kızıyım. Genlerimde hep bir şeyler yapma azmi var. Hedeflerimi gerçekleştirmeden bırakıp gitmem” dedi.

Haberin Devamı

ING Bank Türkiye Genel Müdürlük görevini Wilfred Nagel’den devralan Pınar Abay, “Kısa vadeli hedefimiz rakiplerimizin güçlü rakibi olmak. Orta vadede ise global ölçekte deneyime sahip olduğumuz seçilmiş bazı alanlarda ise rakipsiz olmak istiyoruz” dedi. Büyüyen Türkiye’nin geleceğinde önemli katkı yapan ve bu sürecin bir parçası olan banka misyonuyla hareket edeceklerini, finansman olarak da Türkiye’ye ciddi yatırımlar yapacaklarını söyleyen Abay, bu azimle hareket edeceğini anlattı.
34 yaşında CEO oldu
ING Bank’a gelmek için New York’taki görevinden ayrıldığını hatırlatan Abay, kendisini tanıtırken şunları söyledi: “1977’de Ankara’da doğdum. Hem anne hem baba tarafından Kayseriliyim. Adanalı bir aileye gelin gittim. Bakacak olursanız, genlerimde hayatta hep birşeyler yapma azmini belki bulabilirsiniz. ING Bank’ta uzunca yıllar kalacağım. Hedeflerimi gerçekleştirmeden bırakıp gitmem. Büyük hedeflerim var, bunun için New York’tan ayrılıp Türkiye’ye geldim. ING Bank’ta uzunca yıllar kalacağım. Hedeflerimi gerçekleştirmeden bırakıp gitmem.”
Büyüyen Türkiye’de rol almak
Üniversite eğitimini Bilkent Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra McKinsey&Company’nin Türkiye ofisinde işe girdiğini belirten Abay, daha sonra şirketin ABD’de Silikon Vadisi’nde bulunan ofisine giderek burada çalışmalarına devam ettiğini anlattı. Harvard İşletme Fakültesi’nde iki yıl yüksek lisans yaptıktan sonra tekrar McKinsey’nin New York ofisinde çalışmaya başladığını ve buradaki tek Türk olduğunu vurgulayan Abay, da ciddi bir uluslararası bankacılık deneyimi kazandığını söyledi. Abay, şöyle devam etti: “Türkiye çok büyüyordu. Büyüyen Türkiye’de rol almak, katkı sağlamak istedim. İki çocuk annesiyim. Çocuklarımı da Türkiye’de büyütmek istediğim için dönmeye karar verdim.”
Oyakbank sürecinde vardı
Türkiye’de özellikle yabancı sermayenin hızla girdiği dönemde birçok kurumla çalıştığını, ayrıca ING’nin Oyakbank’ı satın almasından sonraki süreçte Türkiye’deki çalışmaları yürüten ekibin lideri olduğunu, danışmanlık kariyeri süresince ING Grubu ve ING Bank’ı yakından takip ettiğini vurgulayan Abay, vizyonlarının çok örtüştüğü için gelen teklifi kabul ettiğini belirtti.
Avrupa’ya örnek olacağız
ING Bank’ta üç hayali bulunduğunu anlatan Abay, şöyle konuştu: “Türkiye’deki yeteneklerin en çok çalışmak için tercih ettiği kurum ING Bank olacak. Türkiye’deki stratejimiz, kısa vadede rakiplere daha güçlü bir rakip olmak. Uzun vadede de seçtiğimiz alanlarda Türkiye’de neredeyse rakipsiz bir banka olma hayalimiz var. Ayrıca, Türkiye’nin geleceği için önemli olan alanlarda hep finansman desteği sağlayan banka olacağız. Ülkenin büyümesine katkı sağlayacak her alanda ING Bank’ı görüyor olacaksınız. Bunu yapmak için de birçok alanda ciddi yatırımlar yapacağız.”

Haberin Devamı

ING’nin DNA’sında KOBİ bankacılığı var

Haberin Devamı

PINAR Abay, “Çok iddialı olduğumuz alanlar var. Örneğin operasyonel verimliliğimizi çok ciddi artıracağız. Türkiye’de değil Avrupa’da bile örnek gösterilen bir yapı kurabileceğimizi düşünüyorum” derken, şu bilgileri verdi: “KOBİ’leri çok önemsiyoruz. Çünkü Türkiye’nin girişimciliğin ve büyümenin KOBİ’lerden geçeceğine inanan bir bankayız. ING’nin DNA’larında KOBİ bankacılığı var. KOBİ bankacılığını Türkiye’ye çok iyi işliyor olacağız. Bankamızın önceliği, KOBİ’lere tam destek olacak.”

3-5 yıla satın almalar olabilir

PINAR Abay, ING Bank’ın Türkiye’deki büyümesinin büyük kısmının organik büyümeden geleceğini belirtirken, şöyle konuştu: “ING Bank Türkiye’de büyümeyecek olsaydı beni burada göremezdiniz. Elbette ki önümüzdeki 3 ila 5 yıllık vizyonumuz içinde başka satın almalar da olabilir. 3 ila 5 yıla bu fırsatların çıkabileceğini düşünüyorum, çıktığında, gerek kamu gerek özel bankalar, ING Bank mutlaka değerlendirecektir. Hem organik, hem inorganik fırsatları değerlendiriyor olacağız. İlgilendiğimiz bankalar orta ve büyük ölçekte olmalı.”

Haberin Devamı

Türkiye hastalığı kapabilir ama çekmez

ING Bank Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı John McCarthy, “Dünyada ikinci dip olursa Türkiye nasıl etkilenir” şeklindeki soruyu, “Hastalığı kapabilir, ama bundan çekmesi ihtimali diğer ülkelere göre çok daha düşük. Tabii ki ikinci dip etkisi Türkiye’de hissedilecek. Ama Türkiye’deki insanların ve şirketlerin psikolojisi, bu tip krizlere tepkisi yine onu kurtaracak” diye yanıtladı. McCarthy, “Türkiye’den yurt dışına gidip okuyanları, onları buraya getirmek istiyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir’le çok yoğun çalışıyoruz

ING’nin Türkiye’yi dünyanın önde gelen gelişen pazarlarından biri olarak gördüğünü belirten Wilfred Nagel, “Temmuz 2011 itibariyle sektör yaklaşık yüzde 16 büyürken ING Bank olarak bu yıl sonu için yaklaşık yüzde 37 büyüme öngörüyoruz” dedi. 2012 için doğru altyapı projelerine 200-300 milyon Euro gibi bir finansman ayıracaklarını belirten Nagel, “Büyükşehir Belediyesi’yle yoğun çalıştığımız sır değil. Önümüzdeki dönem de yakın çalışmaya devam edeceğiz. Özellikle toplu taşıma önceliğimiz arasında” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!