İndirim fuarı

Güncelleme Tarihi:

İndirim fuarı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 00:18

HER yıl 100 bin gayrimenkul profesyonelini yatırımcı ile buluşturan uluslararası fuar Cityscape bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşecek. Bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde başlayacak ve 3 gün sürecek fuarda 67 şirket projelerini tanıtacak. Yurtiçi ve yurtdışından kurumsal ve bireysel ziyaretçileri ağırlayacak fuara 5 binden fazla ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

59 ülkeden katılım beklenen fuar için 1000’den fazla yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı. Fuarın bireysel yatırımcıları için  de önemli avantajlar sunduğunu belirten Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen ”Gayrimenkul geliştiricileri fuar boyunca yüzde 20’ye varan indirimlerin yanı sıra ödeme kolaylığı da sağlayacak” dedi.

YERİNDE SATIŞ

Cityscape fuarında sıcak satış da hedefleniyor. Fuara gelen yabancı ziyaretçilerin fuar sonrası da İstanbul’da kalmaya devam edeceklerini belirten Sezen, “Ziyaretçiler fuar bitince hemen dönmek istemiyor. Fuarda bilgi aldıkları projeleri gidip görmek istiyorlar. Ayrıca firmaların bir kısmı fuar alanındaki ziyaretçileri proje alanına götürüp  yerinde görme şansı tanıyacak” dedi. Sezen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcilerini ve yatırım şirketlerinin de fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.
Cityscape Grup Direktörü
Wouter Molman ise Körfez ülkeleri için Türkiye’nin önemli bir yatırım adresi olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

GÜVENLİK ARTTI

İsmail Sezen, yaşanan terör olaylarının fuara katılımı nasıl etkileyeceği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi: “Zor ve hassas bir dönemden geçiyoruz. Ama işimize devam etmeliyiz. Yaşanan olaylar nedeniyle fuar katılımını iptal eden olması. Devlet yetkilileri ile görüştük ve fuar alanında olağanda daha fazla bir güvenlik sağlanmasına karar verdik.” İstanbul Ticaret Odası TOKİ ve Emlak Konut GYO’nun da fuarı desteklediğini söyleyen Sezen, Dubai’de gerçekleşen Cityscape fuarından daha verimli bir fuar beklediklerini kaydetti.

1 milyon dolarlık yatırım istiyorlar

İsmail Sezen fuar öncesi 3 bin yabancı yatırımcı ile görüşüp bilgi verdiklerini söyledi. Yabancı yatırımcı ve yerli firmalar için 800’den fazla ikili görüşme organize ettiklerini belirten Sezen, “ Şuana kadar fuara yerli ve yabancı için 3 bin 133 ön kayıt yaptık. Ancak kapıda kayıt yaptırıp gelenler de olacak. Katılımcıların yüzde 57’si Türk, yüzde 43’ü yabancı. Ayrıca yabancı yatırımcıların yüzde 47’si 1 milyon doların üzerinde gayrimenkul alımı istiyor. Bunların da yüzde 75’i İstanbul’a yatırım istiyor” dedi.

Haberin Devamı

Hürriyet yatırımcıları buluşturacak

HÜRRİYET uluslararası gayrimenkul fuarı Cityscape’de ‘Why invest in Turkey’ (Neden Türkiye’ye yatırım yapılmalı?) konulu bir panel düzenleyecek. Bugün İstanbul Kongre Merkezi’nde saat 15:30’da başlayacak panelin açılış konuşmasını Hürriyet İcra Kurulu Üyesi Zeynep Tandoğan ile Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapacak. Hürriyet Ekonomi Müdür Yardımcısı Sadi Özdemir’in moderatörlüğünde gerçekleşecek panelde yabancı yatırımcılara Türkiye’ye yatırımın avantajları anlatılacak. Panelde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Ersun Bayraktaroğlu, DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, Ekonomist Prof Dr Kerem Alkin, Abraaj Direktörü Mehmet Kalay konuşmacı olarak katılacak. Hürriyet daha önce Dubai’de yapılan Cityscape fuarında ‘Why invest in Turkey’ paneli düzenlemiş ve Körfez yatırımcısı ile Türk yatırımcısını bir araya getirmişti.

Haberin Devamı

800’den fazla görüşme yapılacak

CITYSCAPE, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Uluslararası arenada 15 yıllık fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile yatırımların doğru proje ile buluşturulması hedefleniyor. IHP kapsamında 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20’den fazla katılımcı firma arasında 800’den fazla yatırımcı ve katılımcı buluşması organize edildi. Bu yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları sübvanse ediliyor.

Haberin Devamı

 Fuar fırsatları

CITYSCAPE Turkey’de bireysel yatırımcılar için de fırsatlar düşünüldü. Birçok gayrimenkul firması, yeni ve mevcut projelerinde indirimler uyguluyor. Fuara özel planlanan fırsatlardan bazıları şöyle:

-Eston İnşaat, Bahçeşehir’deki Eston Şehir Mahallem’de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.
-Ege Yapı, mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak.
-AKSGRUP, yüzde 25 kâr garantisi verdiği “Focus İstanbul” projesinin tanıtımını yapacak.
-Ofton, Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.
-Sur Yapı, Cityscape Turkey’e özel Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak.
-Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özelyüzde 10 + 10 indirim uygulayacak.
-Metropol İstanbul projesi ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey’de satışa sunuyor.
-TGP, Cityscape Turkey fuar süreci içerisinde sınırlı kalmak kaydıyla Grand Tower ve Luxury Residence projelerinde peşin alımla yüzde 15’e kadar indirim, vadelide fuara özel yüzde 5 indirim imkanı sağlayacak.
-Siyahkalem’in KÖY projesinde Cityscape Turkey’de, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanılabilecek. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0.32 ve 120 ay için yüzde 0.70 oranları geçerli olacak.
-DKY İnşaat, DKY Kartal, DKY Sahil ve DKY ON projelerinde “Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde” kampanyası uygulayacak.
-PNR Yapı Grubu, Cityscape Turkey fuarına özel Dipsar Residence, Selamiçeşme Pınar Residence, Kent Residence, Mutlu Residence Projeleri’nde yüzde 5 indirim oranı sağlayacak.
-Alfalliance, Cityscape’e özel Ataköy Residence ve Denizli Dedeman Otel projelerinde yüzde 5 indirim yapacak.
-API Group, Global Yatırım Merkezi’nin lansmanını yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!