İmre Hanım, en güçlü kadınlar arasına girdi

Güncelleme Tarihi:

İmre Hanım, en güçlü kadınlar arasına girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2001 02:08

Forbes Dergisi, 8 Ekim'de piyasaya çıkacak sayısında, ABD'nin ve dünyanın en güçlü kadınlarını seçti. Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek de Forbes listesinde 33'üncü sırada yeraldı.

Amerikan Forbes dergisi tarafından yayınlanan dünyanın en zengin ve güçlü kadın yöneticileri arasında, bir Türk yer aldı. Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Forbes listesinde 33'üncü oldu.

Forbes, dünyanın zengin ve güçlü kadın yöneticilerini ‘‘Amerikalılar’’ ve ‘‘uluslararası’’ olarak iki kategori halinde sınıflandırdı.

İki kategoride yer alan kadın yöneticiler içinde, en güçlüsünün Hewlett-Packard firmasının yönetim kurulu başkanı Carly Fiorina olduğu belirtildi. İki numarada e-Bay adlı internet açık artırma sitesinin Yönetim Kurulu Başkanı Meg Whitman yer alıyor. Üç numarada ise Amerikalı ‘‘medya kraliçesi’’ Oprah Winfrey bulunuyor. Winfrey geçen yılki listede 15. sıradaydı.

Dördüncü sıraya Avon grubunun başkanı olan Andrea Jung yerleşirken, ‘‘Mirant’’ şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Marce Fuller 5'inci sırayı aldı. Dünyanın en güçlü kadın yöneticilerinin tam listesi, 8 Ekim’de piyasaya çıkacak Forbes dergisinde yayınlanacak.

‘‘Uluslararası’’ kategoride en güçlü kadın yönetici ise İngiliz Pearson firmasının yöneticisi Marjorie Scardino. Bu kategoride ilk 5'e giren diğer kadın yöneticiler de şöyle:

2'inci Anne Lauvergeon, Areva firması başkanı (Fransa), 3'üncü Mary Ma, Legend firması başkan yardımcısı (Hong Kong), 4'üncü Marianne Nivert,Telia firması başkanı (İsveç) ve 5'inci Lien Siaou-Sze, Hewlett-Packard bölge başkan yardımcısı (Hong Kong). Bu kategoride sıralamaya giren Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek ise 33. sırada bulunuyor.

KAMUDAN ÖZEL SEKTÖRE

Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, 1963’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı'nda hesap uzman yardımcısı ve hesap uzmanı olarak görev yaptı. İki yıl DPT Teşvik Uygulama Dairesi'nde uzman olarak çalıştı. 1977’de özel sektöre geçti. 1983'e kadar Doğan Holding ile Koç Holding'in ortak olduğu bir şirkette mali işler müdürlüğü ve genel müdürlük yaptı. 1983'de Doğan Holding Mali Koordinatörü oldu. Daha sonra Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Doğan Holding Mali İşler ve Finansman Grup Başkanlığı görevlerinde bulundu. Barmanbek, geçen yıl Haziran ayından bu yana da Doğan Holding Genel Koordinatörü olarak görev yapıyor.

Bu, Türkiye'nin farkını gösteriyor

Doğan Holding Genel Koordinatörü İmre Barmanbek, Forbes dergisindeki sıralamaya girdiğini bir arkadaşının çektiği faks sayesinde öğrendiğini söyledi. Bir süre önce kendisinden CV'sinin (özgeçmiş) istendiğini belirten Barmanbek, şöyle konuştu: ‘‘Asistanım CV'mi göndermesine rağmen, değerlendirmeye alınacağımı hiç tahmin etmemiştim. Türkiye'de kadınların da böyle bir görevde yer almasından ve bu doğrultuda sıralamaya layık görülmekten dolayı çok mutluyum. Türk kadınının da yönetimde söz sahibi olduğunun göstergesi olması açısından çok sevindirici. Kadınlarımız, dışarda genellikle bazı Arap ülkelerinde olduğu gibi peçeli ve kapalı olarak tanınıyor. Bu, Türkiye'nin diğer Müslüman ülkelerden farkı. Başarımın anahtarı, şu anda bulunduğum göreve getirilmiş olmam ve iyi bir ekip çalışması yapmam.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!