İmpexbank'da ödemeler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İmpexbankda ödemeler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2001 15:06

1994 krizinden iflas eden Türkiye İthalat ve İhracat Bankası`nda (İmpexbank) alacaklılalara geçici ödemeler 27 Kasım`da başlıyor. Ödemeler Etibank`ın Kadıköy, Şişli, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa Şubelerinde yapılacak.

'94 krizi sırasında batan ve tasfiyesi halen İstanbul 3. İflas Müdürlüğü`nce devam eden müflis İmpexbank İflas İdaresi, bankanın masa mevcudunun muvakkat (geçici) dağıtımına karar verdi.

Türkiye Bankalar Birliği`nin internet sitesinde yayımlanan karara göre, ödemeler 27 Kasım tarihinden itibaren Etibank`ın Kadıköy, Şişli, Ankara, İzmir, Adana ve Bursa Şubelerinde yapılacak.

Ödemede, kimlik belgelerinin aslı, alacaklarına ilişkin hesap cüzdanı ve iflas idaresi tarafından dağıtıma ilişkin olarak gönderilen mektup aslı ve vergi kimlik numarası aranacak.

Vekaleten müracaat edenlerin avukat olmaları ve yeni tarihli vekaletname aslı veya tasdikli suretini ibraz etmeleri halinde, veraseten müracaat edenlerin, veraset belgesinin aslı veya tasdikli sureti ile tüm mirasçıların aynı anda asaleten veya vekaleten veyahut küçüklerde kanuni temsilcilerinin müracaat etmeleri ve ilgili Vergi Dairesinden alınmış veraset-intikal vergisi ilişiğinin olmadığına dairyazı getirmesi halinde ödeme yapılacak.

1984 yılında kurulan T. İthalat ve İhracat Bankası, 1988`de Impexbank adını aldı. 1994 yılında bankacılık işlemleri yapma izni kaldırıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!