IMF, Türkiye'nin bu yıl yüzde 5 büyümesini bekliyor

Güncelleme Tarihi:

IMF, Türkiyenin bu yıl yüzde 5 büyümesini bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2007 17:09

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yayımladığı Dünyanın Ekonomik Raporunda, Türkiye'de büyüme oranının bu yıl yüzde 5, gelecek yıl da yüzde 5,3 olmasının beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

IMF ve Dünya Bankasının yıllık ortak Güz Toplantıları öncesinde yayımlanan raporun ülkeler bölümündeki tablolara göre, Türkiye'de 'ortalamalara göre' enflasyon beklentisi de bu yıl için yüzde 8,2 , 2008'de de yüzde 4,6 olarak dile getirildi.

Dünyanın Ekonomik Görünümü raporlarında enflasyon oranları, yılbaşından yılsonuna değil, aylık değerlerin ortalamalarına göre hesaplanıyor.

Raporda Türkiye'nın cari açığının da, bu yıl GSYH'nin yüzde 7,5'i, 2008'de de GSYH'nin yüzde 7'si olmasının beklendiği belirtildi.

Raporun bugun yayimlanan metin bölümlerinde, Türkiye'den sadece bir cümleyle bahsedildi.
Burada, Türkiye'de 2006 ortasında fırlayan enflasyonun ardından alınan parasal kemer sıkma önlemlerinden sonra, iç talepte azalma meydana geldiği ve bu ortamda özellikle ihracattaki artışın, Türk ekonomisine yardımcı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Ekonomik krizin patlak verdiği 2001'de ve ardından gelen yıllarda Dünyanın Ekonomik Görünümü raporlarında Türkiye'ye paragraflar ayrılırken, bu oran son zamanlarda giderek azaldı ve son raporda Türkiye'ye tek cümleyle atıfta bulunulduğu görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!