IMF temsilcisi Delia, Hristofyas’ı fırçaladı ve gitti

Güncelleme Tarihi:

IMF temsilcisi Delia, Hristofyas’ı fırçaladı ve gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 00:00

AB destek mekanizmasına başvuran Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, ekonomiyi teftiş eden IMF ekonomisti Delia Velculescu’dan fırça yedi.

Haberin Devamı

IMF, AB Merkez Bankası ve AB Komisyonu uzmanlarından oluşan destek mekanizması heyeti Temmuz başından bu yana sürdürdükleri incelemelerini önceki gün tamamladı. Hristofyas ile görüşen heyette, Rumların en korktuğu isim Velculescu, hazırladıkları acı reçetenin hemen uygulanmasını istedi. Yunanistan’a ağır ekonomik yaptırımlar uygulaması ile adını duyuran Polonyalı ekonomist, reçetenin uygulanması için öngörülen sürenin uzatılmasını isteyen Hristofyas’a, “Zamanınız var zannediyorsanız siz bilirsiniz. İstediğiniz kadar oyalanın” diye rest çekip Ada’dan ayrıldı. Bundan sonraki temasların telekonferans sistemiyle yapılması kararlaştırıldı.

Hristofyas istifayı düşünüyor

Rum medyasına göre, reçete içinde, maaşların yüzde 15 azaltılması, emekli maaşlarından yüzde 10 kesinti, 13’üncü maaşın kaldırılması ve KİT’lerin özelleştirilmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Hristofyas’ın, AB’nin önlemlerini kabul etmeyerek istifa edip erken seçime gitmeyi planladığı ileri sürüldü. Hristofyas’ın önlemlerin kabul edilmesi halinde, Şubat 2013’teki seçimi kaybedileceğine kesin gözüyle bakıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!