IMF: İşsiz gençler saatli bomba gibi

Güncelleme Tarihi:

IMF: İşsiz gençler saatli bomba gibi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 00:00

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Dominique Strauss-Kahn, küresel ekonominin toparlanmaya başladığını, ancak yüksek işsizlik ve artan fiyatlar gibi sorunlar bulunduğunu vurgularken, özellikle genç işsizliği için “tıklayan bir saatli bomba” benzetmesi yaptı.

Geçen yaz Fas’ta yaptığı bir konuşmada Mısır ve Tunus’taki bu soruna dikkat çektiğini hatırlatan Strauss-Kahn, “O zaman da saatli bomba benzetmesini yapmıştım ve hükümetlerin bir çözüm sunması gerektiğini belirtmiştim” dedi. Singapur’da yaptığı konuşmada “Krizin habercisi küresel dengesizliklerde artış gözlemliyoruz” diyen Strauss-Kahn, şu değerlendirmeleri yaptı:
10 yılda 400 milyon genç
Gelecek 10 yılda 400 milyon genç insan küresel istihdam piyasasına dahil olacak. Bu hükümetler için ürkütücü bir sorun. İşsizlik ve kötü sosyal koşullar içinde hayatlarını sürdürecek, genç kayıp kuşak manzarasıyla karşı karşıyayız.
Bu kadar yüksek seviyedeki işsizlik oranı, özellikle de genç nüfusun işsizliği ve ülkedeki eşitsizlik, sonu ayaklanmayla biten bir sosyal sorun haline dönüştü. Toplumda eşitlik sağlamadan, başarılı bir ekonomik büyüme bekleyemezsiniz.
Mısır’a müdahale edemeyiz
IMF, Mısır’a doğrudan müdahale edemez. Çünkü yetkilerimiz makroekonomik ve finansal düzeyle sınırlı kalıyor. Birçok ülkede, toplumun farklı bölümleri arasındaki gerilim artmış durumda ve birlikte çalıştığımız ülkelerin politikalarına daha fazla müdahale etmeye başladık.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!