IMF ile son aşamaya gelindi

Güncelleme Tarihi:

IMF ile son aşamaya gelindi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Hafta sonu Türkiye'ye gelen IMF heyeti ile hükümet arasında yapılan görüşmelerde son aşamaya gelindi. Dün başlayan resmi görüşmelerde IMF'nin iki heyeti hükümet ve ekonomi bürokratları ile biraraya geldi.
Haberin Devamı

Bugün de devam edecek görüşmelerin sonucu yarın yapılacak olan açıklamalarla kamuoyuna bildirilecek. Başbakan Bülent Ecevit liderliğinde toplanan ve ekonomi üst yönetiminin de yer aldığı liderler zirvesi ise sabah saatlerinde toplandı. Bu toplantıdan IMF ile gerçekleşen görüşmelerin son değerlendirilmesi yapılıyor. Toplantının ardından Başbakan Bülent Ecevit'in bir tedbirler paketi açıklayacağı bildirildi.

Akşam saatlerinde ise IMF'nin merkezi Washington'dan kredi onayının gelmesi bekleniyor.

Köprü kredisi geliyor

Mali piyasalarda yaşanan sıkıntının üzerine gündeme gelen ek rezerv imkanı yarın açıklanacak. Bu ek rezervin 21 Aralık'taki IMF İcra Kurulu toplantısından çıkması bekleniyor.

Ama piyasadaki likitide ihtiyacını karşılamak için köprü kredisi söz konusu olacak. Uluslararası yabancı bankaların bir kaç aylık kredi teklif ettiği duyumları alınırken bu kredinin Hazine tarafından hafta sonu açıklanması bekleniyor.

IMF ve Dünya Bankası garantörlüğünde Uluslararası yabancı bankaların Türkiye'ye vereceği köprü kredisinin piyasalar için kısa vadeli bir çözüm getirmesi amaçlanıyor. Köprü kredisinde 2-3 milyar dolarlık bir paranın gelebileceği konuşuluyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!