IMF heyeti Ankara'ya geldi

Güncelleme Tarihi:

IMF heyeti Ankaraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 10:59

Türkiye masası şefi Juha Kahkonen başkanlığındaki IMF heyeti, bugün öğleden sonra Ankara`da geldi.

Kahkonen, Esenboğa Havalimanı`nda, herhangi bir açıklamada bulunmadı. IMF Türkiye Temsilcisi Odd Per Brekk tarafından karşılanan Kahkonen`in beraberinde, üç IMF uzmanının bulunduğu da görüldü.

Bu arada Kahkonen`in, Hazine Müsteşarlığı`na geçerek, Devlet Bakanı Kemal Derviş ve Hazine Müsteşarı Faik Öztrak`ın da katılacağı toplantıyla, çalışmalarına hemen başlayacağı ifade edildi.

Yeni ekonomik program çerçevesindeki görüşmelerin ise Şeker Bayramı`na kadar süreceği belirtiliyor.

Kahkonen başkanlığındaki heyetin, Brüksel`e gidecek olan Devlet Bakanı Kemal Derviş tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Bu kez ``en geniş katılımla`` Türkiye`ye gelecek olan IMF heyeti, gruplara ayrılarak, yarından itibaren Hazine, ÖİB, DPT, Maliye Bakanlığı, BDDK ve Merkez Bankası`nda çalışmalarda bulunacak.

Yaklaşık 10 milyar dolarla desteklenecek olan yeni ekonomik program çerçevesindeki yapısal çalışmalar, görüşmelerin ağırlık noktasını oluştururken, görüşmelerde, bankacılık başta olmak üzere, kamunun etkinliğini arttırıcı, ekonomik canlanmayı sağlayıcı ve yabancı sermayeyi çekecek yapısal önlemler üzerinde durulacağı ifade ediyorlar.

2001 yılının son çeyreğine ilişkin gerçekleşmeler de bu görüşmelerde ele alınacak.

Reel sektörün desteklenmesine yönelik alınan önlemler ve bunların yeni Stand-By anlaşmasına etkileri de, görüşmelerin diğer bir konusunu oluşturacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!