IMF: Çin ekonomisi yumuşak inişe geçti

Güncelleme Tarihi:

IMF: Çin ekonomisi yumuşak inişe geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2012 00:00

ULUSLARARASI Para Fonu (IMF) Çin’in yavaşlayan ekonomisinin aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

IMF’nin Çin ile ilgili raporunda, küresel piyasalarda artan dalgalanmalara rağmen ülke ekonomisinin yumuşak iniş gerçekleştirecek gibi göründüğü ifadesine yer verildi. Ülkede ekonomi alanındaki reformların büyük ölçüde dengesizlikleri azalttığı belirtilirken Çin’in bu yılki büyüme hedeflerine ulaşabilmesi için politikalara hız verilmesi gerektiği kaydedildi.

Hâlâ yüzde 8 büyür

IMF Asya Pasifik Bölümü Yönetici Yardımcısı Markus Rodlauer, “Çin ekonomisi yavaşlıyor ancak çok fazla bir yavaşlama beklemiyoruz. Bu yıl yüzde 8 civarında bir büyüme bekliyoruz. Bu seviye dünyada birçok ülke için ulaşılması güç bir rakam” dedi. Raporda Çin’in para birimi Yuan’ın değerinin altında olduğunu vurgulayan IMF, ülkenin yatırımlara bağlı büyümeden tüketici harcamalarına bağlı bir büyümeye geçmesi gerektiğinin de altını çizdi. Ancak IMF, yuanın değerine ilişkin daha önceki ifadelerini bu kez yumuşatarak, Çin’in para birimi yuandaki değer düşüklüğünü ‘ılımlı’ olarak niteledi.

Haberin Devamı

Sert iniş de mümkün

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin’de yılın ikinci çeyreğinde büyüme oranı, yüzde 7.6 ile üç yılın en düşük seviyesinde gerçekleşmişti. IMF geçtiğimiz günlerde Çin ekonomisinin 2012 yılı için büyüme tahminini yüzde 8.2’den yüzde 8’e indirmiş ve ‘sert iniş’in mümkün olduğunu söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!