IMF bastırdı, Gelir İdaresi kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

IMF bastırdı, Gelir İdaresi kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2005 02:00

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) hükümetle 3 yıllık yeni stand-by anlaşması imzalayabilmesinin 4 ön koşulundan biri olan yasa tasarısı, nihayet TBMM’ye gönderildi. Gelirler İdaresi Başkanlığı kurulmasını amaçlayan tasarıya göre, 22 bölge teşkilatı kurulacak.

‘Gelir İdaresi Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısı’ na göre, 63 bin 74 kadro iptal edilirken, 48 bin 900 yeni kadro ihdas ediliyor. Tasarıya göre, Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen genel performans hedefleri, mükellef hakları gözetilerek yerine getirilecek. Uygulama kararlarında şeffaflık, hesap verilebilirlik, dürüst, katılımcılık, verimlilik, etkililik ve mükellef odaklılık ilkeleri gözetilecek. Kurulacak olan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın çalışmalarını 10 yıl süreyle stratejik plan ve hedefler doğrultusunda gözlemlemek ve tavsiyelerde bulunmak üzere Maliye Bakanlığı bünyesinde bir İzleme Komitesi oluşturulacak.

Başkanlığın Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği ve Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olmak üzere 3 danışma birimi olacak. Başkanlığın yardımcı hizmet birimleri, İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri daire başkanlıklarından oluşacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!