IMF: Bankacılık operasyonundan memnunuz

Güncelleme Tarihi:

IMF: Bankacılık operasyonundan memnunuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2002 12:26

IMF Türkiye hükümetinin ekonomik program çerçevesinde bankacılık sisteminin sağlığını güvenceye almak için alınan önlemlere verilen desteği memnuniyetle karşıladığını belirtti.

IMF, hükümetin, sermaye yeterliliği düşük bankalara devletin sermaye desteği sağlamasına yönelik operasyonunun "IMF'nin destekleyeceği ekonomik programın bir parçası" olduğunu ve özel bankaların kamu fonlarıyla kurtarılmasını içermediğini bildirdi.

IMF Avrupa Bölüm Başkanı Michael Deppler ile para ve Kambiyo Bölüm Başkanı Stefan Ingves, Türkiye'deki özel bankaların yeniden sermayelendirilmesine ilişkin ortak bir açıklama yaptılar.

Açıklamada, IMF'nin Türkiye hükümetinin ekonomik program çerçevesinde bankacılık sisteminin sağlığını güvenceye almak için alınan önlemlere verilen güçlü vurguyu
memnuniyetle karşıladığı belirtildi.

Sağlıklı bir bankacılık sektörünün mudilerin güvenini garantileyeceği, normal kredi büyümesini geri getirerek ve faiz oranları üzerindeki baskıyı azaltacağı vurgulandı. Sağlıklı ve kazançlı bankaların, bütçe gelirine katkıda bulunacağı, kamunun borç dayanıklılığını artıracağı ve ekonomik iyileşmede yeni bir aşama olacağı dile getirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!