İlk Sheraton Grand Ataşehir'e

Güncelleme Tarihi:

İlk Sheraton Grand Ataşehire
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2016 23:16

VARYAP tarafından Ataşehir’de inşa edilen 27 katlı binayı 2012’de satın alan Cevahir Yapı, 80 milyon dolar yatırım yaparak dünyadaki 25’inci, ‘Sheraton Grand’ markalı oteli açtı.

Haberin Devamı

İş ve toplantı oteli olarak konumlandırılan otelin en büyük avantajının, Ataşehir’de yapımı devam eden ‘Finans Merkezi’ olduğuna dikkat çeken Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Genel Müdürü Soner Metin, ilk yıl için doluluk hedeflerinin yüzde 50 civarında olduğunu, ancak ilerleyen yıllarda doluluk oranlarının artacağı bilgisini verdi. Sheraton markasının bağlı olduğu Starwood grubu ile franchise anlaşması imzaladıklarının altını çizen Metin, otel yatırımının Cevahir Grubu tarafından özkaynakları ile karşılandığını söyledi.

YATIRIM İÇİN DOĞRU YER
Otelin Ocak 2016’dan bu yana misafirlerini ağırladığının altını çizen Metin, “Otelin resmi açılışı bugün(dün) yapılıyor. Ocak ayından bugüne dek oteldeki aksaklıkları görebilmek için resmi açılışı yapmadık” dedi. Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’in, Sheraton markasının en üst segmenti olan, ‘Sheraton Grand’ markası ile işletileceği bilgisini veren Metin, “Ataşehir, yatırım için çok doğru bir yer. Finans merkezi projesi 2018’de tamamlanacak. Bu sebeple kamu bankaları, ticari işletmeler, büyük şirketler, ofis ve konut projeleri Ataşehir’e odaklanmış durumda. Burası tamamen iş odaklı bir bölge” dedi.

Starwod Hotels and Resorts Türkiye Bölge Müdürü Sabine Dorn Ağlagül de, Starwood otelleri olarak Türkiye’nin gelişimine olan inancını bu ülkedeki yatırımlarına devam ederek gösterdiklerini belirtti. Sheraton Grand Marka Direktörü Albert Bahar ise Sheraton Grand İstanbul Ataşehir’in ‘Sheraton Grand’ unvanıyla açılan ilk otel olduğunu, bundan önce ‘Sheraton Grand’ unvanı alan tüm otellerin ise açıldıktan sonra bu ismi almaya hak kazandığını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!