‘İlk işim madencilik’

Güncelleme Tarihi:

‘İlk işim madencilik’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 21:35

SEÇİM hükümetinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Hürriyet’e, “İlk işim madencilik, Soma kazası bağlamında bu kısa sürede neler yapabiliriz, köklü bir şekilde buna yoğunlaşacağım” dedi.

Haberin Devamı

Milletvekilliği döneminde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’daki maden faciasını araştırmak üzere Meclis’te kurulan komisyonun başkanlığını da yapan Alaboyun, bugüne kadar tedaviye dönük düzenlemelere gidilen madencilikte köklü bir dönüşümün adımlarının atılması gerektiğini söyledi.

ARA VERMİŞTİ


Asıl mesleği maden işletme mühendisi olan ve milletvekilliği öncesinde uzun yıllar şimdi bakanı olduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde bürokrat ve üst düzey yönetici olarak çalışan Alaboyun, AK Parti’de 3 dönem kuralına takıldığı için 7 Haziran seçimlerinde aday olamamıştı. 7 Haziran sonrası aktif siyaseti bırakarak özel sektörde çalışmaya başlayan Alaboyun, seçim hükümeti için teklif gelince partisinden de istifa ederek bakanlık görevini üstlendi. Alaboyun, “Süre kısa ama elimizden geldiğince birikimlerimizi aktarmaya çalışacağız” dedi. Soma Komisyonu raporuna da geçirdiği, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ikiye bölünerek madenciliğin ayrı bir bakanlık olarak örgütlenmesi” yönündeki görüşünün bugün de arkasında olduğunu belirten Alaboyun, özetle şunları söyledi: “Soma kazası bağlamında bu kısa sürede neler yapabiliriz buna bakacağız. Çünkü madenciliğin daha ileriye götürülmesi gerekiyor. Bakanlığın elektrik bölümü kurumsallaşmış durumda ancak madencilikte daha yapılacak çok şey var. Bu kısa süre içinde başbakanımız ve cumhurbaşkanımızın da destekleriyle neler yapılabileceğine bakıp katkılar sağlayabilirsek bu çok gruru verici olur. Çünkü madenciliğin biraz daha ciddi ele alınması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!