İlk iPhone 6s Balıkesir’e gitti

Güncelleme Tarihi:

İlk iPhone 6s Balıkesir’e gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2015 17:53

ANKARA’da 102 kişinin hayatını kaybettiği faciadan sonra Türkiye’deki satışı 1 hafta ertelenen iPhone 6s dün satışa çıktı.

Haberin Devamı

Gece yarısından itibaren teknoloji marketlerinde, dün sabah da Apple mağazalarında satışa çıkan iPhone 6s modelleri, daha önceki modellerde olduğu gibi yoğun ilgiyle karşılandı. Apple ve teknoloji mağazaları önünde kuyruklar oluşturan iPhone 6s’e ilk sahip olan kişi ise Engin Kahraman oldu. Balıkesir’den İstanbul’a gelen ve Zorlu Center’daki Apple mağazasına giden Kahraman sabaha karşı 03.00’da sıraya girdi. Kahraman’ın tercih ettiği model ise iPhone 6s Plus Gold oldu.Apple’ın yeni akıllı telefonu 4 farklı renk seçeneği ve iki farklı ekran boyutu ile sunuluyor. 4.7 inçlik ekranlı iPhone 6s ve 5.5 inçlik ekranlı iPhone 6s Plus modellerine bu kez pembe altın (rose gold) seçeneği eklendi. iPhone 6s modellerinin satış fiyatları ise 3 bin 99 TL’den başlıyor. 16 GB’lık kapasiteye sahip olan iPhone 6s Plus, 3 bin 499 TL’den başlıyor. 128 GB’lık kapasiteye sahip olan modelin fiyatı ise 4 bin 299 TL. Tüketiciler, mobil iletişim operatörlerinden ise yeni iPhone modellerini kontratlı olarak 36 aya varan vadelerle satın alabiliyor.

Haberin Devamı

ZAMAN KAZANDIRIYOR
iPhone 6s, bir önceki modellere göre birçok farklı özelliklerle tüketicilerin beğenisine sunuldu. Yeni akıllı telefonun en çok dikkat çeken özelliği ise ‘3D Touch’. iPhone 6s modellerinde yer alan ekranın altında basınç sensörleri bulunuyor. Bu sensörler, kullanıcıların ekrana ne kadar sert bastığını ölçüyor ve basma şiddetine göre farklı fonksiyonlar sunuyor. Örneğin, e-posta uygulamasına bir kere basıldığında e-posta uygulaması açılırken, sert basıldığında ise e-posta kutusunuzun farklı fonksiyonlarına ulaşabiliyorsunuz. Bu özellik, kullanıcıların ekrana daha az dokunarak aynı işlemleri yapabilmesini sağlıyor. iPhone 6s modellerinin dikkat çeken diğer bir özelliği ise parmak izi okuma sensörünün daha hızlı çalışması. Şifre yazmak süresinden çok daha hızlı tepki veren parmak izi okuma tuşu kullanıcılara hem güvenlik hem de zaman kazandırıyor. Buna ek olarak iPhone 6s modellerindeki kameranın kalitesi ise 12 megapiksele yükseltildi. 4K video çekebilen iPhone 6s modellerinde ayrıca hareketli ve sesli fotoğraf özelliği ‘Live Photos’ da yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!