İLK HAREKET DOLARDAN

Güncelleme Tarihi:

İLK HAREKET DOLARDAN
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 22:56

REFERANDUMUN ardından gözler bugün piyasaların nasıl açılacağına çevrildi. Bir süredir ‘evet’ olasılığını fiyatlandıran piyasalarda analistler ilk açılışta Borsa İstanbul’da yükseliş, dolarda ise Türk Lirası karşısında değer kaybı bekliyor.

Haberin Devamı

Nitekim dün akşam saatlerinde uluslararası piyasaların ilk açılışında dolar cuma günü kapanış seviyeleri olan 3.68 liradan 3.62 liraya kadar geriledi. Analistler doların 3.50 lira seviyesine kadar gerileyebileceği görüşünde.

Meksa Yatırım Stratejisti Zeynel Balcı, bu sonuç kesinleştiği takdirde, Borsa İstanbul’un artıda açılış yapacağını belirterek “Bir süredir ‘evet’ fiyatlanıyordu. Bunun devamında hafif yükselişle açılıp kar satışlarının gelebileceği doların değer kaybıyla güne başlaması tekrar tepki alımlarının gelmesi muhtemeldir. Bu sonuçların kesinleştiğini görmek gerekiyor. Şayet bu sonuçlar kesinleşirse 91 bin 500 borsa endeksinde ilk direnç noktası, oranın geçilmesi durumunda 93 bin 100 sonraki direnç olarak görünüyor. Dolar da 3.65-3.63 liralık ilk destek seviyeleri. Sonraki destek seviyesi de 3.58-3.55 lira seviyeleri olacaktır. Piyasanın tepkisi sınırlı olacaktır, bugün sabah sonuçların kesinleşmesiyle daha sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğiz” dedi.

Haberin Devamı

DOLAR 3.50 TL’YE GİDER

KapitalFX Araştırma Müdür Yardımcısı Enver Erkan da, “Asya kotasyonlarıyla 3.62 liraya gelen dolar hareketi var ve mevcut öngörülerimizle paralel. Olumlu bir fiyatlama var piyasada. Borsa açılışı olumlu olacak alım gelecektir. Dolarda Avrupa işlemlerinin açılması beraber ilave aşağı doğru hareket görebiliriz, bu 3.50 liraya doğru gidecek hareket olabilir. Borsa da bu yılın zirvesi olan 91 bin 800 puana doğru bir hareket olacaktır. İyileşmeyi 1 hafta içinde görebileceğiz. Uzun vadeli etkiler farklı olacaktır” dedi.

Gedik Portföy Portföy Yönetim Müdür Eral Karayazıcı da şöyle konuştu: “Güçlü bir belirsizlik kaynağı olan referandumun geride kalması ve iktidar kanadının 2017 özelinde erken seçim riskinin olmadığına işaret eden açıklamaları kısa vadeli etki adına piyasalar için pozitif. Ancak bunun güçlü bir pozitif ayrışma perdesini tetiklemesi için AB ile ilişkilerin ne yönde gelişeceğine ilişkin somut sinyallere ihtiyaç var. dolar cephesinde 3.60 lira (belki 3.50) seviyesi destek, Borsa İstanbul endeksinde 92 bin 500 seviyesi direnç olarak radarda yer edinmiş görünüyor.”

Haberin Devamı

SAXO Capital Strateji Uzmanı Cüneyt Paksoy, “Piyasanın kafasında şu soru cevap arayacak: Erken seçim gündeme gelir mi? İlk fiyatlama her iki yöne olabilir. Yatırımcıya ilk hareketlerden sonra ikinci piyasa refleksini beklemeyi öneriyoruz. İlk hareket sert olabilir. Borsa 90 bin 500 tepesine konsantre olacak, 93 bin üzerinde yeni bir rekor arayışı içine girebilir, 93-97 bin bandında” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!