İlk 6 ayda yüzde 55 büyüdü

Güncelleme Tarihi:

İlk 6 ayda yüzde 55 büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2018 11:48

İklimlendirme sektörü alanında faaliyet gösteren Baymak, 2018 yılının ilk 6 ayında toplam ciroda yüzde 55 büyüme kaydetti. Aynı dönemde 101 yeni bayiyi bünyesine katan Baymak’ın yıl sonu büyüme hedefi ise yüzde 50’nin üzerinde

Haberin Devamı

BAYMAK’IN 2013 yılından bu yana her dönemde sektörün oldukça üzerinde büyüme kaydettiğinin altını çizen Baymak CEO’su Ender Çolak, hızlı ve sürdürülebilir büyümenin en önemli kaynağı olarak yüksek müşteri memnuniyeti ve her mevsim kullanılabilen geniş ürün gamını gösterdi. Çolak, 2018 yılını, yüzde 50’nin üzerinde büyüme ile tamamlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

101 YENİ BAYİ

Ender Çolak, “Gelişen bayi ve servis altyapısı ile Türkiye’nin her yerinde ulaşılabilir konumdayız. İlk 6 ayda Baymak ailesine eklenen 101 yeni bayi ile gücümüzü arttırmaya devam ediyoruz. Bu büyüme dört mevsim kullanılabilen ürün gamı ile birleştiğinde elde edilen başarı Baymak’ı lider konumda sürdürülebilir kılıyor” şeklinde konuştu. Yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yoğuşmalı kombide adetsel bazda yüzde 15 büyüdüklerini dile getiren Çolak, yoğuşmalı kazanda ise pazar liderliğini sürdürdüklerinin altını çizdi. Son dönemin gözde ürünü olan ısı pompalarında yüzde 87 gibi çarpıcı bir büyüme yakaladıklarını belirten Çolak, "Klimada ise sektörde yaşanan küçülmeye karşın ilk yarıyılda yüzde 4 büyüyerek pazar payımızı artırdık” diye konuştu.

Haberin Devamı

RUSYA PAZARINA GİRDİ

İhracatta bu yıl Rusya pazarına girdiklerini belirten Ender Çolak, ihracat cirosunu önümüzdeki dönemde daha da artıracaklarını ifade etti. Global bir marka olma yolunda ciddi katkı sağlayacak Turquality programına dikkat çeken Çolak, “Turquality kapsamında alınacak marka desteği ile Batı Avrupa, Avrasya ve Kuzey Afrika pazarında hızla büyüyeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!