İlham Aliyev’in üç sarayını aydınlattı

Güncelleme Tarihi:

İlham Aliyev’in üç sarayını aydınlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2012 00:00

CANDAŞ Avize, Avusturyalı MK Illumination ile ortaklıktan sonra cadde, meydan ve alışveriş merkezlerine temalı aydınlatma işinde büyüdü. İlham Aliyev’in üç sarayının aydınlatmasını yapan firma Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’ne de avize üretti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin en eski avize-aydınlatma firmalarından Candaş Avize Sanayi ve Ticaret Ltd.’in (Candaş Avize) Avusturyalı MK Illumination ile kurduğu ortaklık, firmanın hem iş süreçlerini hem de büyüme hedeflerini olumlu etkiledi. Ortaklıktan sonra; cadde, meydan ve alışveriş merkezlerine; temalı aydınlatma projelerine odaklanan firma, İstanbul ve Kocaeli büyükşehir belediyeleri, Denizli, Adapazarı belediyeleri ve çok sayıda ilçe belediyesi, alışveriş merkezleri için temalı dış mekan ışıklandırmalarına imza attı. Ortaklık öncesi 10 milyon lira olan ciro 14 milyon liraya ulaştı. Dekoratif ve teknik aydınlatmada da uzman firma, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Gence, Hızı ve Şamahı’daki üç sarayının tüm aydınlatmasını yaptı. Son olarak da T.C. Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’ne çok özel bir avize tasarladı. Candaş Avize Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Süreka şöyle konuşuyor:

Haberin Devamı

Yılbaşı, Shopping Fast, Ramazan

Son 2 yılda alışveriş merkezlerine, Belediyelere odaklandık ve halka açık alanlara temalı aydınlatmalar yaptık. Mesela yılbaşında İstiklal Caddesi Beyoğlu aydınlatmasını yaptı. Ramazanda da Sultanahmet Meydanı, Gaziosmanpaşa Meydanı, bazı camilerin mahya aydınlatmalarını yaptık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bütün kent genelindeki aydınlatmasını yaptık. İstanbul Shopping Fast kapsamında da İstiklal ve Bağdat caddeleri ile Nişantaşı aydınlatmalarını yaptık. Nişantaşı’nda Şişli Belediyesi için sevgililer gününe özel ışıklı dilek ağacı yaptık.

Bilgisayar kontrollü mahya

Gaziosmanpaşa Belediyesi’ne Ramazan’da meydan aydınlatmaları yaptık. Küçükköy ve Gaziosmanpaşa merkez camilerine de mahya yaptık. Ama bu mahyalar bilgisayar kontrollü çok özel mahyalar oldu. Gündeme göre dilediğin zaman mesajları değiştirebiliyorsun. Sultanahmet Meydanı’nda da Büyükşehir ile çalıştık ve geçen Ramazan ikinci kez yaptık. Ardından Büyükçekmece ve Avcılar meydanlarındaki etkinlik alanlarının aydınlatmalarını gerçekleştirdik.

AVM’lere yayılıyoruz

Projelerde en önemli nokta her projenin özgün olması. Çünkü her mekanın mimari yapısı, insan ya da müşteri prototipi farklı. Kısa sürede bu kadar proje yapabilmemizin temelinde operasyon gücümüz yatıyor. 65 kişilik ekibimiz var. Marmara Forum, Forum İstanbul, Cevahir, Star City, Ankamall, Erzurum AVM, Karşıyaka Carrefoursa v.s. yurt geneline de yayılıyoruz. MK Illumination, Avusturya merkezli ve 23 ülkede yerel ortaklarla faaliyet gösteriyor. MK Türkiye’nin yüzde 50’si bizim yüzde 50’si merkezin. Projeler için gerekli ürünlerin bir bölümünü ithal ediyoruz bir bölümünü üretiyoruz.

Haberin Devamı

Beyazıt Kütüphanesi’ne teknik aydınlatma

CANDAŞ Avize Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Süreka, şöyle konuşuyor: “Son 1 yılda otellerin iç mekanlarının kalıcı teknik aydınlatmalarını da yapmaya başladık. Teknik aydınlatmada bizi en çok heyecanlandıran iş ise tarihi Beyazıt Kütüphanesi işi oldu. Malum kütüphanenin genel aydınlatması kadar okuma mekanlarının aydınlatması da ayrıca önem arz ediyor. Otel cephesinde Antalya Herington, Avcılar Hilton, KKTC Kaya Artemis, Saraybosna Bristol Otel projelerini bitirdik.”

Avize işinde ‘demir kurşun’ kavgası var

CANDAŞ Avize Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Süreka, Büyükçekmece’de geçen yıl 13 bin metrekare kapalı alanda açtıkları Showroom’da perakende satış yaptıklarını belirtiyor ve şöyle devam ediyor: “Perakendede en kaliteli Avrupa markalarının distribütörüyüz. Biz hiç Uzakdoğu malı satmıyoruz. Çünkü ciddi kalite sorunları var. Müşterimize montaj, dönemsel temizlik ve taşınma halinde ‘özel taşıma’ hizmeti veriyoruz. Çünkü ürünler çok değerli. Kristal işi çok hile kaldırır.
Çin malı kristal gibi görünen ucuz ürünler 6 ay 1 yıl sonra sararıyor. Çünkü maliyet düşürmek için kurşun yerine demir kullanıyorlar. Demir de çok çabuk oksitleniyor ve taşlar kısa sürede sararıyor. Bu konuda ciddi kalite savaşı veriyoruz. Geçen yıl 14 milyon lira ciro yaptık. Bu yıl bu ciroyu yüzde 10-15 aşıyoruz. ”

Haberin Devamı

Dünya markalarının distribütörü

AVİZE taşı ve avize üretimiyle 1990’larda efsane haline gelen Candaş Avize, aydınlatma sektöründe aralarında Arte di Murano, Swarovski, Voltolina, Asfour’un da bulunduğu 16 küresel markanın Türkiye distribütörü. 1946 Prizren doğumlu Şarık Süreka tarafından kurulan firma, bu ünlü markaların ürünlerini  Hadımköy’de ‘Highlight’ adıyla kurduğu dev showroom’da sergiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!