İlaç dağıtım devi hastane kuruyor

Güncelleme Tarihi:

İlaç dağıtım devi hastane kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Onbeş binin üzerinde eczaneye ilaç dağıtan Hedef Grubu, önümüzdeki birkaç yıl içinde eczacılarla ortak hastane zinciri kurmak için çalışmalara başladı. İlaç dağıtım sektörünün yüzde 30'unu elinde tutan Hedef Grubu Yürütme Kurulu Başkanı Ethem Sancak, hastane zincirinin İstanbul başta olmak üzere Anadolu'daki büyük illerde gerçekleştirileceğini söyledi.

İstanbul'da kurulacak ilk hastanenin arsasının hazır olduğunu ve gereken teşviklerin alındığını belirten Ethem Sancak, başlangıç için 40-50 milyon dolarlık bir yatırım planlandığını bildirdi.

‘‘20 yıldır eczacılarda tek kuruşum batmadı’’ diyen Ethem Sancak, şöyle devam etti: ‘‘Krizden en az etkilenen sektör de bizim sektörümüz. Dağıtımını yaptığımız ürünün bedelinin de geri dönüş riski yok. Çünkü müşterilerimiz eczacılar. Birini dolandıran eczacı meslekten men edilir. Hiçbir eczacı bunu göze alamaz ve bizim paramızı mutlaka öder. Bugüne kadar eczanelerde tek kuruşum batmadı.’’

YURTDIŞINA AÇILACAK

Sancak, önümüzdeki birkaç yıl içinde yabancı bir ortakla ya da tek başına yurtdışında da depo kurarak, ilaç dağıtım işine girmek istediğini belirtti.

Ethem Sancak, ‘‘Kriz nedeniyle sadece vitamin ve reçetesiz kullanılan ağrı kesicilerin satışı, o da yüzde 15 oranında etkilendi. Onun dışında ilaç satışlarında hiçbir şekilde daralma olmadı’’ dedi. Sancak, ilaç dağıtım pazarının toplam 2 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştığını belirtti.

İlk ecza deposunu 1980 yılında açan Hedef, son beş yıl içinde 21 depoya ulaştı. Şu anda ilaç dağıtım sektörünün yüzde 30'una sahip olan firma, 1999'da pazardaki payını yüzde 35'e yükseltmeyi hedefliyor. 98'i 563 milyon dolar ciroyla kapatan Hedef, günde 800 araçla, 15 binin üzerindeki eczanenin siparişini karşılıyor. 22 şirketi ve 2 bin 800 çalışanı bulunan Hedef Grubu'nun 80 ilde de bürosu var.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!