iKuyruk

Güncelleme Tarihi:

iKuyruk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 21:37

Apple Türkiye mağazasında iPhone 6 kuyruğu oluştu.

Haberin Devamı

DÜN Türkiye’de satışa çıkan Apple’ın yeni telefonu iPhone 6 için oluşan kuyruklar Avrupa ve ABD’den farksızdı. İstanbul’daki Apple mağazasında meraklılar, bir gece önceden sıraya girdiler.

KİMİSİ Ankara’dan kimisi ise Gaziosmanpaşa’dan İstanbul’a geldi. Hepsinin tek bir amacı vardı. O da Apple mağazasından iPhone 6’ya ilk kavuşanlardan olabilmek. Teknoloji devi Apple’ın dün satışa çıkardığı yeni akıllı telefon modeli iPhone 6, dünyada olduğu gibi Türkiye’deki meraklılarını da saatler öncesinden kuyruğa soktu. Mobil iletişim operatörleri ve teknoloji marketlerinin yanı sıra ilk kez yeni bir iPhone modelinin satışa çıktığı Zorlu Center’daki Apple mağazasının önünde uzun kuyruklar oluştu.

YARIŞI İZMİRLİ KAZANDI

Dün sabah saat 8’de satışa çıkan iPhone 6 için, Apple mağazasında önceki gece kuyruğa girenler arasında Gaziosmanpaşa’dan Ankara’ya kadar Türkiye’nin birçok yerinden gelen vardı. Apple mağazası çalışanları da tıpkı diğer ülkelerdeki meslektaşları gibi kuyruktakilerin alkışlar ve ıslıklarla heyecanını arttırmaya gayret gösterdi. Yaklaşık 80 kişinin sıraya girdiği bu yarışın kazanını İzmirli Mikail Ay oldu. Önceki gece sıraya giren Ay, yaklaşık 7 saat sıra beklediğini söyleyerek, iPhone Plus satın aldığını söylüyor. Önceki geceden sıraya giren diğer bir isim ‘DJ Tarkan’ lakaplı Tarkan Bilginer. İşi gücü bırakıp Gaziosmanpaşa’dan geldiğini dile getiren Bilginer, “iPhone Plus alacağım. iPhone’u da kullanarak DJ’lik yapıyorum. Sahnede daha rahat kullanabilmem için büyük ekranlı iPhone Plus satın alacağım. Önceki gün öğle saatlerinde geldim. Telefonu alıp hemen döneceğim” diye konuşuyor.

KUYRUK ARKADAŞLIĞI

Söz konusu iPhone fanatizmi olunca kuyrukta birçok dostluk da yaşandı. Engin Kasapoğlu, Seçkin Kılıç, Kunter Özbay ve Doğukan Kaşıkçı, kuyrukta tanışıp arkadaş olanlar arasında. Apple mağazası önünde tanıştıklarını belirten Kılıç, “Ankara’dan geldim ve burada yeni arkadaşlarım oldu. Bundan sonraki ilk Apple cihazı satışlarında da mağazanın önünde kuyruğa gireceğiz” diyor. Apple’ın iPhone 6 ile özüne döndüğünü dile getiren Kasapoğlu ise iPhone’ların işletim sistemine özel donanımla geliştirildiğini ve bu yüzden RAM veya işlemci gibi özelliklerinin rakipleriyle kıyaslanmasını doğru bulmadığını söyledi. Öte yandan iPhone kuyruğunda Apple için uygulama geliştiren gençler de vardı. Daha önce Apple’ın merkezinde düzenlenen geliştirici konferansı WWDC’ye katıldığını belirten Mert Dümenci, “Arkadaşlarımla buraya muhabbet için geliyoruz. Bir şeyler içip Apple hakkında konuşuyoruz. Gecenin sonundaysa yeni iPhone’a kavuşuyoruz” diyor.


Çay ve simitler Apple’dan

Haberin Devamı

SABAH saat 8’e kadar süren iPhone 6 maratonu, Apple mağazasını kepenkleri kaldırmasıyla son buldu. Kumanyasıyla, sandalyesiyle ve battaniyesiyle kuyruğa girenler şanslıydı. Apple çalışanları da kuyruktakilere simit ve çay ikram etti.

En ‘şanlı’ kuyruk

Haberin Devamı

ANADOLU şehirlerindeki iPhone 6 meraklıları kuyruklar oluşturdu. Media Markt’ın Şanlıurfa ve Malatya mağazalarında, iPhone 6 modelleri kısa sürede tükendi. Bimeks’in Ankara ve İzmir’deki mağazalarında da iPhone 6 ilgisi yoğun oldu. Vatan Bilgisayar Anadolu’daki mağazalarını gece 2’ye kadar açık tutarken, Gold Bilgisayar ise erken saatte açılış yaparak satışa başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!