İktisat'tan ortaklık görüşmesi

Güncelleme Tarihi:

İktisattan ortaklık görüşmesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

İktisat Bankası muhtemel bir ortaklıkla ilgili olarak Societe Generale Bank ile görüşüyor. Bankadan yapılan açıklamada muhtemel ortaklığın mali ve hukuki boyutları konusunda ilgili yetkililer nezdinde müzakerelerin devam ettiği kaydedilirken, müzakerelerin sonuçlandırılmasının henüz herhangi bir takvime bağlanmadığı vurgulandı.
Haberin Devamı

İktisat Bankası T.A.Ş ile Societe Generale Bank arasındaki muhtemel ortaklık görüşmelerinin sürdürüldüğü bildirildi.

İktisat Finansal Kiralama A.Ş, FactoFinans Alacak Alımı A.Ş ve EmekSigorta A.Ş'den Borsa'ya gönderilen açıklamalarda, Societe Generale Bank ile İktisat Bankası T.A.Ş'nin yakın işbirliği süreci içinde olduğu belirtildi.

Açıklamalarda, şöyle denildi:

"Bu sürecin devamı olarak, işbirliğini geliştirmek amacıyla İktisat Bankası ve Societe Generale Bank arasında muhtemel ortaklık görüşmeleri sürdürülmektedir."

Bu çerçevede, muhtemel ortaklığın mali ve hukuki boyutları konusunda ilgili yetkililer nezdinde müzakerelerin devam ettiği kaydedilen açıklamalarda, müzakerelerin sonuçlandırılmasının henüz herhangi bir takvime bağlanmadığı vurgulandı.

Açıklamalarda, Societe Generale Bank'ın FactoFinans Alacak Alımı A.Ş., Emek Sigorta ve İktisat Finansal Kiralama A.Ş. ile de yakın işbirliği içinde ilgilendiği duyuruldu.

Erol Aksoy'un sahibi bulunduğu Avrupa ve Amerika Holding, İktisat Bankası'nin ana ortağı konumunda bulunuyor.

Türk Ekonomi Bankası ile Citibank da bir süre önce ortaklık görüşmelerine başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!