İktisat çalışanları üzgün

Güncelleme Tarihi:

İktisat çalışanları üzgün
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2001 13:36

İktisat Bankası`nın kapatılması kararı, banka personeli arasında büyük üzüntü yarattı. İktisat Bankası, ``bankacılık yapma ve mevduat kabul etme`` izninin 7 Aralık 2001 tarihi itibarıyla kaldırıldığı kararını, müşterilerine internet üzerinden duyuracak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu`nun (BDDK) bankacılık yapma iznini kaldırması, bazı çalışanlar tarafından ``beklenen bir karar`` olarak değerlendirildi.

Bankanın zararlarının ekonomi üzerinde büyük bir yük oluşturduğunu ifade eden bir çalışan, ``IMF`ye verilen sözler belliydi. O çerçevede böyle bir karar alınacağı kesindi`` dedi.

Kararın personel için zorlu bir dönemi başlatacağını belirten çalışan, şunları söyledi:

``Tekrar iş aramaya çıkacağız. Kimimiz iş bulamayacağız. Moralleri yüksek tutmaya çalışıyoruz ama, özellikle kredi borcu olanlar, eşleri diğer fon bankalarında çalışanlar için çok zor olacak. Bu durumda olanlar çok üzülüyor.``

İktisat Bankası Genel Müdürü Doğan Tunalı`nın da, şube müdürlerine bir yazıyla kararı ilettiği ve mevduat sahipleri ile çalışanların haklarının korunacağı, personelin karardan etkilenmeden çalışmalarını sürdürmelerini istediği öğrenildi.

Bu arada İktisat Bankası, ``bankacılık yapma ve mevduat kabul etme`` izninin 7 Aralık 2001 tarihi itibarıyla kaldırıldığı kararını, müşterilerine internet üzerinden duyuracak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!