İkizinden erken davrandı 5 ay önce yollara çıktı

Güncelleme Tarihi:

İkizinden erken davrandı 5 ay önce yollara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2012 00:00

Toyota’nın Subaru ile birlikte geliştirdiği ve 50 yıllık spor otomobil birikimini yeniden asfalta taşıyan GT86, Türkiye’de 52 bin 900 Euro fiyatla satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz hafta bu sayfada GT86’nın ikizi Subaru BRZ’ye yer vermiş ve bu aracın Kasım ayında Autoshow fuarıyla birlikte satışa sunulacağını belirtmiştik. Toyota ise daha erken davranarak GT86’yı İstanbul Park’ta düzenlenen bir etkinlikle satışa sundu. Subaru, BRZ’den son 2 ayda 5 adet satmayı planlarken, Toyota’nın bu yılki hedefi 75 adet GT86 satışı.

50 yıllık mirası

Toyota’nın değişen tasarım anlayışının en yeni ürünü GT86, ultra hafif gövdesi, sportif dış tasarımı ve içeride ayrıntılara verilen önem ile sürüş keyfini en üst seviyede yaşatırken, spor otomobil zevkini de geniş kitlelerin erişimine sunuyor. Toyota Sports 800 ile başlayan Toyota 2000 GT ve efsane Corolla AE86 ile devam eden Toyota’nın 50 yıllık spor otomobil mirasının yepyeni bir anlayışla yeniden şekillendirilmesi olarak nitelendirilen GT86, sıradışı aerodinamik özellikleriyle dikkat çekiyor. GT86, “Keen Look” (keskin bakışlı) ve “Under Priority” (öncelikli) felsefesinin birleşimi olan genişletilmiş ön ızgara tasarımı, bagaj kapağı spoyleri, çift egzoz tasarımıyla Toyota’nın yeni ruhunu yansıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!