İkinci etapta 17 daire kaldı, 235 bin liradan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

İkinci etapta 17 daire kaldı, 235 bin liradan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

METAR Grup’un Bağcılar’da inşa ettiği 508 konutluk Çınar Olimpia Park’ın 196 konuttan oluşan ikinci etabı, “Önce otur sonra öde” kampanyasıyla son 17 konutunu satışa sunuyor. Çınar Olimpia Park 2’de dairelerin fiyatları 235 bin TL ile 275 bin TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

METAR Grup tarafından Bağcılar’da inşa edilen Çınar Olimpia Park’ın yoğun talep görmesi üzerine, projenin karşısındaki arsada inşa edilen Çınar Olimpia Park 2’de de son 17 daire kaldı. 12 bin metrekare alana inşa edilen Çınar Olimpia Park projesinde 508 konut yer alıyor. 11 katlı, 9 blokta 196 konuttan oluşan Çınar Olimpia Park 2, “Önce otur sonra öde” kampanyasıyla satışa sunuluyor. Böylece, 31 Aralık’ta teslim edilecek projede ödemeye yeni yıla kendi evinize taşındıktan sonra başlıyorsunuz. Çınar Olimpia Park 2’de fiyatlar 235 bin TL ile 275 bin TL arasında değişiyor. Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabilen projede kalan yüzde 75’lik tutar bankaların konut kredileri aracılığı ile 120 aya kadar vadelendirilebiliyor.

007 yılında ilk proje

Haberin Devamı

Metar Grup’un 2007 yılında inşasına başladığı Çınar Olimpia Park’ın yoğun talep görmesi üzerine projenin hemen karşısındaki arsada Çınar Olimpia Park 2 inşa edildi. Metar Grup Başkanı Mehmet Tatar, belediyenin, bölgedeki ilk çalışma olmaları ve kentsel dönüşüme öncülük etmeleri nedeniyle projenin arkasında durduğunu belirterek, Çınar Olimpia Park’ın belediye tarafından en iyi site seçildiğini vurguladı.

Toplam 508 konut

Çınar Olimpia Park Konutları 31 bin 360 metrekarelik alan üzerinde 21 blokta, 508 konuttan oluşuyor. Yüzde 80’i yeşil alanlara ve sosyal yaşam alanlarına ayrılan Çınar Olimpia Park Konutları, birbirine komşu iki ayrı siteden oluşuyor. Sitelerden birincisi 13 katlı 12 blokta 117 metrekarelik 2+1), 137 metrekarelik 3+1 ve 150 metrekarelik 4+1 daire seçenekleriyle 312 adet, ikincisi ise 10-11 katlı 9 blokta 196 adet olarak düzenlendi. Projenin ikinci etabında yer alan ve hepsi 3+1 konut tipinde olan dairelerin büyüklükleri ise 137 metrekare olarak tasarlandı. Projede yaşam 31 Aralık 2011’de başlıyor. Yaşamın devam ettiği Çınar Olimpia Park ve satışlarına yeni başlanan ikinci etapta, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Projede ayrıca kontrollü site girişinden kesintisiz güvenlik hizmetine, kat erişimli otoparklara, entegre kamera sistemine kadar birçok detay mevcut durumda.

Haberin Devamı

Bölgenin merkezinde

BAĞCILAR Olimpik Spor Kompleksi’nin yanında inşa edilen Çınar Olimpia Park, bölgenin merkezi konumunda yer alıyor. Ulaşım açısından birçok merkezi noktaya avantajlı konumda yer alan proje Atatürk Havalimanı’na 8, Tekstil Kent’e 3, İSTOÇ’a 3, Mahmutbey Gişeleri’ne 4, Bahçelievler’e 6, Bakırköy’e 7, Topkapı’ya 8, Yenikapı’ya 9 ve Eminönü’ne 11 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Her dairede kiler

YAŞAMIN devam ettiği Çınar Olimpia Park ve satışları devam eden ikinci etapta, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, tenis, voleybol ve basketbol sahaları, fitness ve sauna yer alıyor. Projede ayrıca kontrollü site girişinden kesintisiz güvenlik hizmetine, kat erişimli otoparklara, entegre kamera sistemine kadar birçok detay yer alıyor. Projedeki daireler ise kaliteli markalarla donatılıyor. Her dairede bir kiler de yer alıyor.

Haberin Devamı

Arsa payına dikkat edin

METAR Grup Başkanı Mehmet Tatar, konut alanların ileride mağduriyet yaşamamaları için tapudaki arsa paylarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Konut sahibi olmayı planlayanlara satın alacakları konutun ‘arsa payları’na dikkat etmeleri uyarısında bulunan Tatar, şöyle konuştu: “Bilindiği gibi kat irtifakında her daireye arsa payı düşer. Bu pay, konutlar yıkılıp yenisi yapılacağı zaman önem kazanır. Çünkü, her yapının bir ömrü vardır. Belki 50 yıl sonra bu siteler yıkılıp yenileri yapılacak. Mesela projenin içinde dükkânlar varsa arsa payları daha çok bölünür. Hatta dükkânlara daha çok arsa payı verilebilir. Bu durumda da konut başına düşen arsa payı azalacağı için sitenin yeniden yapılması durumunda daha küçük bir daireyle karşılaşılabilir.”

Haberin Devamı

Kaba inşaatı tamamlayıp satışa çıkıyoruz

MEHMET Tatar, temelden sonra hemen kat irtifakı kurduklarını ve inşaat başladıktan sonra yapı kullanım belgesi aldıklarını belirterek, müşteriye kat mülkiyetli bir şekilde konutları teslim ettiklerini söyledi. Burada konut sahiplerinin arsa paylarının da açıkça yazdığını vurgulayan Tatar, ayrıca kaba inşaatı tamamlayarak satışa çıkmaya özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. Öz kaynaklarıyla inşa ettikleri projelerinin tüketiciye güven verdiğini belirten Tatar, böylece müşterinin, ‘İnşaat biter mi bitmez mi’ gibi soru işaretlerini ortadan kaldırdıklarını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!